هوشنگ کامکار

هوشنگ کامکار کیست؟ نکات جالب و معروف ترین آثار

تئوری-موسیقی

خانواده هنرمند کامکار در سنندج متولد شدن و با هنر بی نظیرشان هنر ایران را اعتلا بخشیدند. یکی از این هنرمندان هوشنگ کامکار فرزند بزرگ حسن کامکار است. هوشنگ کامکار آهنگسازی شناخته‌شده است که آثار بسیاری در زمینه موسیقی ارکسترال دارد. در ادامه هوشنگ کامکار را به طور جامع معرفی خواهیم کرد.

زندگینامه هوشنگ کامکار

هوشنگ کامکار در7اسفند ماه سال1325در شهر سنندج متولد شد. مقدمات موسیقی را در زادگاهش نزد پدرش استاد حسن کامکار آموخت. پس از اخذ مدرک دیپلم طبیعی به تهران رفت و به مدت دو سال با راهنمایی وکمک استاد دهلوی در ” هنرستان شبانه عالی موسیقی” به تحصیل موسیقی پرداخت.

سپس به عنوان “کارشناس موسیقی” به سنندج بازگشت وبه آموزش موسیقی در کلاس های فرهنگ و هنرپرداخت. هوشنگ کامکار در سال1351 وارد دانشگاه تهران (دانشکده هنرهای زیبا شد ) ولیسانس موسیقی رادر رشته “آهنگسازی ” با رتبه اول از دانشگاه تهران اخذ کرد و سپس با بورس اهدائی از کشور ایتالیا عازم رم شد وبه مدت یکسال ونیم در ” کنسرواتوارسانتاچی چیلیای رم ” فنون “کنترپوان ” و” فوگ ” را آموخت .

محمد نوری کیست؟ نکات جالب و معروف ترین آثار

در سال 1355عازم آمریکا شد ومدرک “فوق لیسانس موسیقی “را از” دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکوی آمریکا “در رشته تاریخ موسیقی اخذ نمود ودر سال1358به ایران بازگشت ومدتی در دانشگاه فارابی و دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به آموزش موسیقی پرداخت.

او به مدت11سال در” دانشگاه هنر” به عنوان عضو هیئت علمی فعالیت نمود ومدیریت گروه موسیقی این دانشگاه رابه مدت6سال از سال1372تا سال1378عهده دار بود .

پس از استعفا از دانشگاه، به پیشنهاد یکی از دوستان و همکاران، آموزشگاه موسیقی کامکارها را تاسیس نمود و تا کنون مدیر “گروه موسیقی کامکارها” و مدیریت هنرستان آزاد موسیقی کامکارهارا در تهران عهده دار است . او حدود شش سال مدیرارکستر سمفونیک فرهنگسرای بهمن بود. این ارکستر که در زمان مدیریت بهروز غریب پور تاسیس شد، توانست علاوه بر جذب جوانان با استعداد و همکاری با هنرمندان عالی رتبه کنسرتهایی در سطح بالا توسط رهبران ارزشمند ایرانی وخارجی در تهران به اجرا بگذارد.

هوشنگ کامکار (اینفوگرافی)
هوشنگ کامکار (اینفوگرافی)

معرفی 50 تا از معروف ترین آهنگسازان تاریخ

آثار هوشنگ کامکار

دور تا نزدیک محاق سماع مجلسیان
پوئم سمفونی خرمشهر و حلبچه در گلستانه سماع ضربی‌ها
منظومه ی سمفونیک مولانا بهاران آبیدر باله‌ی شهرزاد
خورشید مستان بر تارک سپیده پوئم سمفونیک کردی
سروکی دل به یاد حافظ شباهنگام

ترجمه و تالیف توسط هوشنگ کامکار

  1. اصول ارکستراسیون. ریمسکی کورساکوف.
  2. فوگ و انوانسیون. فنون اصلی آهنگسازی در تئوری و عمل. جان ورال.
  3. هارمونی قرن بیستم. وینسنت پرسی کتی.
  4. کنترپوان مدال (براساس شیوه ی موسیقی قرن شانزدهم) دیوید بویدن.
  5. موسیقی کلاسیک و رمانتیک.
  6. ارکستراسیون. کنت کنان.
  7. کنترپوان. والتر پیستون. نشر افق.
  8. آموزش آهنگ‌سازی. جان هوارد.

کتاب ارکستراسیون ترجمه هوشنگ کامکار

15 تا از بزرگان موسیقی تمام تاریخ ایران

حرف آخر و یک ویدیوی مفید

هوشنگ کامکار‌ هیچ‌گاه نسبت به جریاناتی که در ایران و حتی جهان رخ می‌دهد، بی‌تفاوت نبوده است. او همواره در قبالِ‌ اتفاقات خود را مسوؤل دانسته و با زبانِ موسیقایی نسبت به آن واکنش نشان داده است. چند سالِ قبل بود که برای زنده نگه‌داشتنِ خاطره‌ی فاجعه‌ی بمبارانِ حلبچه، اثری ساخت با نامِ «پوئم سمفونی حلبچه» و حالا که جنگی دیگر در منطقه‌ای نزدیکِ کشور ما در جریان است، او این پوئم سمفونی را با تنظیمی جدید با نامِ «نه به جنگ» منتشر کرده است.

 

بزرگان موسیقی

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.