موسیقی تکنو

موسیقی تکنو چیست؟ تاریخچه و دانلود 12 اثر برتر

تئوری-موسیقی

تکنو، نوعی موسیقی رقص است که با ساز های الکترونیکی اجرا می ‌شود. این سبک در دهه ‌های 1970 و 1980 از موسیقی الکترو پاپ آلمانی و هاوس آمریکایی به وجود آمد. از آن زمان تا به حال الهام بخش بسیاری از زیرشاخه های موسیقی الکترونیک از جمله EDM و داب استپ بوده است.

تکنو چیست؟

موسیقی تکنو شکلی از موسیقی رقص الکترونیک است که در اواخر دهه 1980 و 1990 به وجود آمد. با این که برخی از فرم های موسیقی رقص مثل دیسکو و R&B قدیمی به ساز های زنده متکی هستند، اما تکنو با استفاده از ساز های الکترونیکی ساخته می شود. این ساز ها شامل سینت سایزر هایی مثل Roland TB – 303 و ماشین های درام مثل Roland TR – 808 است.

انواع آلات موسیقی ایرانی و غربی

ریشه تکنو به نمایش ‌های الکتروپاپ آلمانی مثل Kraftwerk برمی گردد، اما این ژانر در شهر های آمریکا مثل نیویورک، دیترویت و شیکاگو هم طرفداران خاص خودش را پیدا کرد. تکنو، در آمریکا عناصری از موسیقی هاوس ( مخصوصا هاوس شیکاگو )، الکترو و سینت پاپ را اقتباس کرد.

موسیقی تکنو

تاریخچه مختصری از تکنو

موسیقی تکنو برای اولین بار در دهه 1970 ظهور کرد و به سرعت تکامل یافت و زیرژانر های بسیاری را به وجود آورد.

1-نخستین روز های ظهور تکنو : موسیقی تکنو از دل موسیقی الکترونیک اروپایی از دهه 1970 و 1980 بیرون آمد. هنرمندان برجسته این سبک Kraftwerk و Tangerine Dream آلمانی و همین طور CJ Bolland بلژیکی بودند. این هنرمندان از سینت سایزر های الکترونیکی و آهنگ هایی استفاده می کردند که حول خط های بیس و ضربات درام تکراری عمل می کردند.

2- ظهور تکنو دیترویت : در اواخر دهه 1980، سه نفر از میشیگان به نام های خوان اتکینز، دریک می و کوین ساندرسون گروهی را تشکیل دادند که به Belleville Three شناخته می شد. آن ها از بسیاری از ساز های الکترونیکی مورد علاقه گروه های رقص اروپایی استفاده کردند. مورخان موسیقی گاهی اولین آهنگ تکنوی واقعی را به اتکینز نسبت می دهند کهNo UFO’s نام دارد و محصول سال 1985 است. Belleville Three همراه با بقیه به ایجاد تکنو دیترویت که در اروپا فراگیر شد، کمک کرد . بسیاری از موسیقی های مخصوص رقص اروپایی در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 حول محور تکنو دیترویت می چرخید.

موسیقی آمریکانا، تاریخچه، افراد مشهور و هر چیزی که باید بدانید

3- نفوذ در حال گسترش تکنو : تکنو به لطف گروه موسیقی Underground Resistance که در سال 1989 توسط مَد مایک بنکس، جف میلز و رابرت هود به وجود آمد، در دیترویت به رشد خودش ادامه داد. از دیگر پایتخت ‌های تکنو در سراسر جهان می ‌توان به نیویورک (جایی که جوی بلترام به ارتقای این ژانر کمک کرد)، شیکاگو (جایی که تکنو با دیپ هاوس، هاوس شیکاگو و موسیقی اسید هاوس ادغام شد)، برلین ( جایی که کلوپ Bunker میزبان مجموعه‌های زنده تکنوی مشهور است ) و گنت (خانه R&S Records) اشاره کرد.

4- تکنوی امروزی : رقصنده های امروزی با آهنگ های مختلفی از موسیقی الکترونیک می رقصند. در لیست پخش موسیقی کلاب های شبانه هم می‌توان تکنو را با داب ‌استپ، EDM، شیکاگو هاوس و بریک بیت خشن یا Hardcore ترکیب کرد. به این ترتیب، موسیقی تکنو امروزی در میان ژانر هایی که بر آن تأثیر گذاشته اند و ژانر هایی که از آن اقتباس شده اند، قرار می گیرد. تکنو زیر ژانر های بسیاری از جمله مینیمال تکنو، تکنو محیطی، تکنو هاردکور، تکنو صنعتی، موسیقی رقص هوشمند ( IDM )، تکنو دیترویت، ترنس ، تکنو دیپ و هاوس تِک را ایجاد کرد. از این زیرژانر ها انشعاباتی مثل اسید هاوس، رِیو، الکترونیک و EDM به وجود آمدند.

در حال نواختن موسیقی تکنو

حتما بخوانید: 80 اصطلاح رایج موسیقی که باید بلد باشید

3 ویژگی تکنو

موسیقی تکنو معمولا با ویژگی های زیر مشخص می شود:

1-سینت سایزر های ابتدایی و ماشین های درام : موسیقی تکنو با ساز های الکترونیکی ساخته می شود و اکثر تولیدکنندگان تکنو تمایل زیادی به استفاده از سنتی سایزر های قدیمی نشان می دهند. سینتی سایزر ها شامل ماشین های درام رولند TR – 808 و TR – 909، ژنراتور باس لاین رولند TB-303، کیبورد DX7 یاماها و توالی سنج Korg SQD1 است.

2- ضربات تکراری و رقص آور : اکثریت قریب به اتفاق زیرشاخه های موسیقی تکنو در کسر میزان 4/4 است و با تمپوی 120 ضرب در دقیقه (bpm) تا 150 ضربه در دقیقه پخش می شود.

3- تکنیک آهنگ سازی حلقه محور: بیشتر آهنگ های تکنو از یک باس لاین و ضرب درام حلقه ای مشتق شده اند که یک تهیه کننده ممکن است پد های سینتی، ملودی های دیاتونیک یا سمپل ها را روی آن اضافه کند. آهنگ های تکنو اغلب به صورت زنده و بداهه ساخته می شوند و از اجرایی به اجرای دیگر متفاوت هستند.

یک بار برای همیشه یاد بگیر: سبک ها و ژانرهای معروف موسیقی با مثال

4 اثر معروف و فوق العاده زیبای تکنو

 

 

 

 

آلات موسیقیآموزش موسیقی

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.