فرقی نمیکند که سبک متال، پاپ یا الکترونیک دوست داشته باشید، به هر حال موسیقی می تواند حال تان را خوب کند و کمک تان کند تا با احساسات منفی کنار بیایید یا حتی کنترل آن ها را در دست بگیرید. راه هایی هست که کمک تان می کند تا از موسیقی به عنوان ابزاری برای تقویت سلامت روان استفاده کنید که در این مقاله شما را با آن ها آشنا خواهیم کرد.
این راهنما می تواند کمک تان کند اگر:
- می خواهید موسیقی را به عنوان یک استراتژی سلامتی در زندگی تان بگنجانید.
- می خواهید در مورد ارتباط بین موسیقی و سلامت روان بدانید.
- می خواهید بفهمید موسیقی چه مزایایی دارد.
9 تا از فواید اصلی موسیقی و روش استفاده برای حداکثر سلامت
موسیقی چه طور سلامت روان شما را بهبود می بخشد؟
به طور کلی همه این را پذیرفته اند که هم گوش دادن و هم ساختن موسیقی می تواند اثرات مثبت مختلفی بر خلق و خو و سلامت روان داشته باشد.
گنجاندن موسیقی در زندگی روزمره می تواند مزایایی زیر را برای تان به همراه داشته باشد:
- روحیه و انگیزه تان بالا برود.
- به ایجاد آرامش کمک کند.
- به مغز در پردازش مسائل مختلف کمک شایانی کند.
موسیقی چیست؟ چرا مهم است؟ و پاسخ به 20 سوال رایج
راه های استفاده از موسیقی برای سلامت روان
تا این جا فهمیده اید که موسیقی بیشتر از یک نوع سرگرمی است و پیوند های زیادی بین موسیقی و سلامت روان وجود دارد. اما دقیقا چه طور می توانید در زندگی روزمره از آن بهره ببرید ؟ برخی از جنبه هایی که موسیقی می تواند به بهبودشان کمک کند را در ادامه با هم بررسی می کنیم:
- تمرکز. موسیقی کلاسیک برای بالا بردن تمرکز عالی است. موسیقی با تمپوی 60 ضرب در دقیقه (bpm) باعث افزایش کارایی مغز در پردازش اطلاعات می شود. بهترین راه برای استفاده از آن؛ این است که به آرامی پخش شود و شما هم به انجام کارهای تان بپردازید.
- ابراز احساسات . هر گاه که صحبت کردن یا ابراز احساسات برای تان سخت بود، سعی کنید از موسیقی کمک بگیرید. ساختن موسیقی چه فقط در حد گیتارنوازی و چه ترانه سرایی برای یک آهنگ باشد، می تواند به شما در ابراز و پردازش احساسات تان کمک کند. بیشتر ای نکه موسیقی چه احساسی در شما به وجود می آرود مهم است تا این که چه طور به نظر می رسد. یادتان باشد که اگر دوست نداشته باشید لازم نیست هیچ کس موسیقی تان را بشنود و در واقع فقط کافیست که برای دل خودتان این کار را انجام دهید.
- ارتباط اجتماعی. موسیقی می تواند احساس تنهایی یا انزوا را از بین ببرد. موسیقی می تواند چه با اشتراک گذاری لیست پخش آهنگ با دوستان و چه ملاقات با افراد جدید و هم سلیقه در یک کنسرت، شما را با دیگران صمیمی تر کند.
- خلاقیت. آیا می دانستید که گوش دادن یا ساختن موسیقی به مغز شما اجازه می دهد تا خلاقانه تر فکر کند؟ پس موسیقی چه به عنوان پروژه ای خلاقانه و چه صرفا برای بالا بردن روحیه تان است، سعی کنید انواع مختلفش را امتحان کنید و ببینید که کدام یک حال تان را بهتر می کند و تاثیر بیشتری خواهد گذاشت.
- آرامش. چیزی که میخواهیم بگوییم حرف جدیدی نیست؛ اما ارزش تکرار کردن را دارد و آن هم این است که موسیقی به ایجاد آرامش کمک می کند. اگر موسیقی مناسبی انتخاب کنید، لباس های راحت بپوشید و پاهای تان را روی یک بلندی بگذارید و چشم هایتان را ببندید، مطمئن باشید که در کم ترین زمان احساس آرامش خواهید کرد.
- انگیزه. گاهی باید خانه را جاروبرقی بکشید، مطالعه و یا ورزش کنید اما نمی توانید از روی کاناپه بلند شوید، در چنین مواقعی از موسیقی مورد علاقه تان به عنوان یک نیروی محرکه استفاده کنید. اگر صدای یک آهنگ انرژی بخش را بالا ببرید ، احتمالا شروع کار برای تان آسان تر خواهد شد.
کلام آخر
این که گوش دادن به یک آهنگ چه طور می تواند همه چیز را تغییر دهد، غیر قابل توصیف است. یک آهنگ می تواند به قدری قدرتمند باشد که حتی می تواند زندگی شما را متحول کند. موسیقی حتی می تواند چیز هایی مثل چه طور انسان بودن، درست زندگی کردن، حس کردن و دوست داشتن را که بشر همیشه نمی تواند یاد بگیرد را به او بیاموزد. من توصیه میکنم اگر همه چیز درست پیش نمی رود و نمی دانید چه کاری باید انجام بدهید، فقط صدای یک آهنگ خوب را بلند کنید و به آن دل بدهید، مطمئن باشید ذهن تان باز خواهد شد و رشته کار دستتان خواهد آمد!
روش تربیت شنوایی موسیقی: 7 تکنیک موثر تقویت گوش