در ادامه آموزش های کاربردی موسیقی سنتور در سایت سازی ها در این مقاله تصمیم دادیم تا شما را با اجرای سرود و آهنگ ای ایران توسط دستگاه سنتور آشنا کنیم ضمن اینکه نت این آهنگ دوست داشتنی را برای دانلود رایگان در اختیار شما علاقمندان قرار داده ایم و همچنین نمونه ویدئویی از اجرای این آهنگ را در ابتدای متن قرار داده ایم.
مقدمه:
برای علاقمندان به موسیقی ابزارها و آلات مختلفی وجود دارد تا با یادگیری نحوه نوازندگی آنها با دریای بی کران موسیقی و ملودی بپیوندند. ساز سنتور یکی از دلنوازترین موسیقی های جهان است، اگر شما هم از طرفداران ساز سنتور هستید و تمایل دارید در خلوت خود آهنگ های محبوب خود را بنوازید پیشنهاد ما این است که حتماً آهنگ ای ایران را که یکی از آهنگ های افتخار آفرین کشورمان می باشد با سنتور تجربه کنید به همین منظور در این پست، نت این آهنگ به یاد ماندنی را تهیه کرده ایم که می توانید با دانلود آن خاطره زیبایی را از اجرای آن رقم بزنید.
نت آهنگ های پرطرفدار برای نوازندگی با سنتور: دانلود ۲۰ نت سنتور
ویدئوی آهنگ سرود ای ایران ( سه نوازی سنتور ) :
دانلود نت آهنگ ای ایران برای سنتور
از طریق لینک بالا می توانید نت سرود ملی ای ایران را دانلود کرده و با الگوبرداری از این آهنگ زیبا آن را به بهترین شکل ممکن اجرا کنید.
توی این پک فوق العاده، استاد علیرضا عبدالهی، سنتورنوازی رو از ابتدا جوری یادت میده که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان سنتور نواز حرفه ای شو همه رو انگشت به دهان کن!
در این قسمت هم متن آهنگ ای ایران را می توانید ببینید.
ای ایران ای مرز پر گهر
ای خاکت سرچشمه هنر
دور از تو اندیشه بدان
پاینده مانی تو جاودان
ای دشمن ار تو سنگ خاره ای من آهنم
جان من فدای خاک پاک میهنم
مهر تو چون شد پیشه ام
دور از تو نیست اندیشه ام
در راه تو کی ارزشی دارد این جان ما؟
پاینده باد خاک ایران ما
خالقان آهنگ ای ایران
روحالله خالقی (آهنگساز)
روحالله خالقی یکی از برجستهترین آهنگسازان، رهبران ارکستر، موسیقیدانان و مدرسین موسیقی ایران بود. او در ۱۲۸۵ هجری شمسی در کرمان متولد شد و در ۲۱ آبان ۱۳۴۴ در سالزبورگ اتریش درگذشت. وی نقش مهمی در توسعه موسیقی کلاسیک ایرانی و ایجاد آثار ماندگار در این زمینه ایفا کرد.
زندگی و تحصیلات
روحالله خالقی در خانوادهای فرهنگی و اهل موسیقی به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه در کرمان، برای ادامه تحصیل به تهران رفت. در تهران، تحت تأثیر استادان برجسته موسیقی مانند علینقی وزیری قرار گرفت و به طور جدی به آموزش موسیقی پرداخت. او تحصیلات خود را در هنرستان عالی موسیقی به اتمام رساند و به تدریس موسیقی و فعالیتهای هنری پرداخت.
فعالیتهای موسیقی
روحالله خالقی یکی از بنیانگذاران و مدیران هنری انجمن موسیقی ملی بود. او در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی، با همکاری هنرمندان دیگری مانند ابوالحسن صبا، انجمن موسیقی ملی را تأسیس کرد که هدف آن ترویج و گسترش موسیقی ملی ایران بود. خالقی همچنین نقش مهمی در تأسیس هنرستان موسیقی ملی و آموزش نسل جدیدی از موسیقیدانان ایرانی داشت.
آثار برجسته
خالقی آثار بسیاری در زمینه موسیقی ایرانی خلق کرد که از جمله مهمترین آنها میتوان به سرود “ای ایران” اشاره کرد. این سرود با شعر حسین گلگلاب و اجرای غلامحسین بنان، یکی از نمادهای ملی ایران است و هنوز هم در مراسم و مناسبتهای ملی و میهنی اجرا میشود.
تألیفات
خالقی علاوه بر آهنگسازی و تدریس، نویسندهای پرکار نیز بود. او کتابهای متعددی درباره موسیقی ایرانی نوشت که از جمله مهمترین آنها میتوان به “سرگذشت موسیقی ایران” و “نظری به موسیقی” اشاره کرد. این کتابها منابع ارزشمندی برای پژوهشگران و علاقهمندان به موسیقی ایرانی هستند.
درگذشت
روحالله خالقی در ۲۱ آبان ۱۳۴۴ در حالی که برای درمان بیماری به اتریش سفر کرده بود، در شهر سالزبورگ درگذشت. پیکر او به ایران بازگردانده شد و در آرامگاه ظهیرالدوله در تهران به خاک سپرده شد.
روحالله خالقی با آثار و تلاشهای خود در زمینه موسیقی، تأثیر عمیقی بر موسیقی سنتی و ملی ایران گذاشت و به عنوان یکی از مهمترین شخصیتهای موسیقی ایران در تاریخ این کشور شناخته میشود.
حسین گل گلاب (شاعر)
حسین گلگلاب یکی از شاعران و ادیبان برجسته ایران بود که در عرصههای مختلف ادبی و فرهنگی نقش بسزایی ایفا کرد. او بیشتر به عنوان شاعر سرود ملی “ای ایران” شناخته میشود. در زیر به بیوگرافی او میپردازیم:
زندگی و تحصیلات
حسین گلگلاب در سال ۱۲۷۶ هجری شمسی در تهران متولد شد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران گذراند و سپس وارد دارالفنون شد. پس از اتمام تحصیلات در دارالفنون، به دانشگاه تهران رفت و در رشته علوم طبیعی فارغالتحصیل شد. او همچنین به عنوان استاد گیاهشناسی در دانشگاه تهران به تدریس پرداخت.
فعالیتهای ادبی
گلگلاب به عنوان شاعر و نویسنده فعالیتهای گستردهای در زمینه ادبیات داشت. او علاوه بر شعر، در زمینه ترجمه و تألیف کتب علمی نیز فعال بود. آثار ادبی او عمدتاً شامل شعرهای میهندوستانه و اجتماعی است که در دورههای مختلف تاریخی ایران تأثیرگذار بودهاند.
سرود “ای ایران”
معروفترین اثر حسین گلگلاب، سرود “ای ایران” است که در دوران اشغال ایران توسط نیروهای متفقین در جنگ جهانی دوم سروده شد. این سرود با آهنگسازی روحالله خالقی و اجرای غلامحسین بنان، به یکی از مهمترین و محبوبترین سرودهای ملی ایران تبدیل شد. متن این سرود از احساسات عمیق میهندوستی و وطنپرستی نشأت گرفته و هنوز هم در مناسبتهای ملی ایران اجرا میشود.
سایر فعالیتها
حسین گلگلاب علاوه بر فعالیتهای ادبی، در زمینه علمی نیز فعالیتهای مهمی داشت. او به عنوان یکی از استادان برجسته گیاهشناسی در دانشگاه تهران شناخته میشود و تألیفات علمی متعددی در این زمینه دارد. همچنین او به پژوهش در زمینههای مختلف علوم طبیعی پرداخت و مقالات متعددی در این زمینهها منتشر کرد.
درگذشت
حسین گلگلاب در سال ۱۳۶۳ هجری شمسی درگذشت. او در طول زندگی خود آثار متعددی از خود به جا گذاشت که همچنان در تاریخ ادبیات و فرهنگ ایران به یادگار مانده است.
میراث
حسین گلگلاب با آثار شعری و علمی خود، تأثیر عمیقی بر فرهنگ و ادبیات ایران گذاشت. سرود “ای ایران” به عنوان یکی از ماندگارترین آثار او، همچنان به عنوان نمادی از میهندوستی و عشق به وطن در میان ایرانیان شناخته میشود. میراث ادبی و علمی او همچنان در جامعه علمی و ادبی ایران مورد احترام و تقدیر است.
مخاطبان گرامی لطفاً نظرات و پیشنهادت با ارزش خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.