گروه پینک فلوید

آشنایی با گروه پینک فلوید: 40 حقیقت و بهترین آهنگ ها

تئوری-موسیقی

بدون شک گروه پینک فلوید یکی از موفق ترین گروه های موسیقی است که تاکنون وجود داشته است. این موفقیت فقط در مورد مسایل مالی نیست. آلبوم های این گروه به ویژه “نیمه ی تاریک ماه” (The Dark Side of the Moon) و “دیوار” (The Wall)، جزء بهترین و ممتازترین آلبوم هایی ست که تاکنون ساخته شده اند. اعضای این گروه در طول سال های متمادی کمی تغییر کردند و صدای خود را تغییر دادند.

بطور کلی موسیقی پینک فلوید الهام ‌بخش هنرمندان بسیار زیادی بوده ‌است. آنها به خاطر نمایش های زنده فوق العاده و آلبوم های خیالی و استفاده از تجربیات بی نظیر خود، شناخته شدند و به شهرت جهانی رسیدند.  برای این گروه و تک تک اعضای آن چه اتفاقی افتاد؟ در اینجا با حقایقی در مورد گروه پینک فلوید و اعضای آن آشنا می شوید.

40 حقیقت جالب

1- نام کامل اصلی گروه “The Pink Floyd Sound” بود و تا پایان دهه 1960 هنوز در برخی محافل با نام “The Pink Floyd” شناخته می شدند.

2- نام پینک فلوید به انتخاب “سید برت” (گیتاریست و خواننده ی اصلی گروه) و براساس علاقه ی او انتخاب شد. برت یکی از طرفداران پر و پا قرص نوزندگان سبک بلوز “پینک اندرسون” و “فلوید کانسل” بود و نام گروه را بر اساس نام این دو هنرمند انتخاب کرد.

3- اعضای اصلی پینک فلوید راجر واترز، ریچارد رایت، نیک میسن و سید برت بودند. واترز، رایت و میسن همگی دانشجوی معماری در دانشگاه پلی تکنیک لندن بودند، در حالی که برت، دانشجوی هنر بود و از آنها دو سال کوچکتر بود. این 4 نفر به هم پیوستند و گروه پینک فلوید را تشکیل دادند.

اعضای گروه پینک فلوید

4- یکی از راه هایی که پینک فلوید با کمک آن سبک موسیقی خود را توسعه داد، استفاده از هماهنگ کننده ی آزیموث (نخستین کنترل کننده برای سیستم صوتی کوادرافونیک) بود. به این ترتیب پینک فلوید اولین گروه راکی بود که از این سیستم در اجراهای خود استفاده نمود.

هماهنگ کننده ی آزیموث

5- پینک فلوید تاکنون بیش از 118 میلیون آلبوم در سراسر جهان فروخته است. بر این اساس، هفتمین هنرمند یا گروه موسیقی پرفروش در دنیا محسوب می شوند.

6- پینک فلوید در سال 1967، اولین تک آهنگ خود را با نام “Arnold Layne” (آرنولد لین)، ضبط کرد که داستان یک دگرپوش جنسی بود که لباس های زنان را از روی طناب های رخت شویی می دزید. این گروه فقط یک ماه پس از ضبط این آهنگ، با EMI Records قرارداد بست.

پوستر گروه پینک فلوید

7- موسیقی زیبا، اشعارمتعارف و لهجه انگلیسی برت ( دربرابرلهجه آمریکایی تمام آهنگ های راک) آرنولدلین را جزو بیست آهنگ پرفروش انگلستان قرار داد.

8- این گروه در اوایل کار خود و قبل از اینکه درآمد زیادی داشته باشد، جلوه های بصری نمایش های زنده خود را از طریق روش های ارزان و در عین حال موثر ایجاد می کرد. یکی از این راه ها پوشاندن چراغ ها با کاندوم های رنگی بود!

9- پینک فلوید در سال 1967 در استودیو Abbey Road، اولین آلبوم خود با نام ” The Piper at the Gates of Dawn” (نی زن بر دروازه های سپیده دم) را ضبط کرد. در همین زمان، گروه بیتلزها در ساختمان مجاور آنها بودند و آلبوم ” Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (گروه کلوپ بی کسان گروهبان فلفل) را ضبط کردند. بنابراین می توان گفت که آن سال، سالی درخشان و به یاد ماندنی برای موسیقی بود.

10- دومین تک‌ آهنگ گروه “نواختن امیلی را ببین” نام داشت و در ۱۶ ژوئن ۱۹۶۷ منتشر شد که نسبت به “آرنولد لین” فروش بهتری داشت و توانست به رتبه ۶ جدول فروش تک ‌آهنگ‌ ها صعود کند.

11- پینک فلوید به دلیل انتشار آلبوم های موسیقی زنده معروف بود. اما یک آلبوم زنده آنها که در سال 1972 در یک آمفی تئاتر در شهر باستانی پمپئی (شهر سوخته در ایتالیا) ضبط شد درحالیکه هیچ تماشاگری برای دیدن اجرای آنها وجود نداشت.

آمفی تئاتر در شهر باستانی پمپئی (شهر سوخته در ایتالیا)

12- پینک فلوید از سال 1967 تا 1973، در مجموع هشت آلبوم تولید کرد. دو آلبوم دیگر (More و Ummagumma) در سال 1969 منتشر شدند.

13- پس از انتشار آلبوم “نی زن بر دروازه های سپیده دم”، رفتارهای غیرعادی سید برت شروع شد. برت گاهی اوقات بی حرکت روی سن می ایستاد و مردم را نگاه میکرد یا رفتارهای غیر قابل کنترلی از خود نشان می داد.

50 تا از بزرگان موسیقی ایران به ترتیب

14- گفته می شود مشکلات پیش آمده برای برت، به دلیل مشکلات روانی و مصرف ماده مخدر LSD بود. با بیماری سید برت، اجراهای پینک فلوید یکی پس از دیگری لغو می شد و در نهایت او از گروه کناره گرفت. اما اعضای گروه پینک فلوید ناامید نشدند و دیوید گیلمور را به عنوان گیتاریست، جایگزین بارت کردند. در همین حال، راجر واترز مدیریت گروه را برعهده گرفت و بارت در سال 1968 رسماً گروه را ترک کرد.

دیوید گیلمور

15- پینک فلوید علاوه بر اینکه یک گروه راک موفق محسوب می شود، به عنوان یکی از اولین گروه های موسیقی راک روانگردان (سایکدلیک راک) که از انگلستان ظهور می کند نیز شناخته می شود.

پینک فلوید

16- در سال 2015، گونه جدیدی از سنجاقک در آفریقا کشف شد. دانشمندانی که موفق به کشف این گونه شده بودند، نام آن را به خاطر آلبوم Ummagumma (اوماگوما) پینک فلوید در سال 1969 “Umma gumma” گذاشتند.

Umma gumma

17- البته ممکن است از خود بپرسید که عنوان Ummagumma یا اوماگوما در وهله اول از کجا گرفته شد؟ نام آلبوم ظاهراً از زبان عامیانه ی کمبریج گرفته شد و به معنی سکس است. البته برخی افراد معنی خاصی برای آن در نظر نمی‌ گیرند و بعبارتی آن را ساختگی می‌ دانند.

18- آلبوم ” Animals” (حیوانات) که در سال 1977 از پینک فلوید منتشر شد، بخشی از رمان تمثیلی مزرعه حیوانات جورج اورول بود. این رمان و آلبوم هر دو طبقات مختلف اجتماعی را با حیوانات مختلفی مانند گوسفند یا سگ مقایسه می کردند. تنها تفاوت مفهومی این دو آن بود که مزرعه حیوانات از استالینیسم انتقاد می کرد و آلبوم حیوانات بر انتقاد از نظام سرمایه داری تمرکز کرد.

19- پینک فلوید علی رغم موفقیت های باورنکردنی در آلبوم هایی مانند “The Dark Side of the Moon” (نیمه ی تاریک ماه)، ” Wish You Were Here” (کاش اینجا بودی) و “The Wall” (دیوار)، تنها یک بار در صدر جدول 100 تک آهنگ داغ بیلبورد قرار گرفت. این آهنگ قسمت دوم آهنگ ” Another Brick in the Wall” (آجری دیگر در دیوار) از آلبوم The Wall بود.

20- هرکسی که گروه پینک فلوید را بشناسد، بدون شک مشهورترین آهنگ آلبوم دیوار یعنی “Another Brick in the Wall” را هم شنیده است. در این ترانه، کودکان در گروه کر در کنار هم آواز می خوانند. به نظر می رسد که آن کودکان هیچ پولی برای اجرای خود دریافت نکردند و به همین دلیل علیه پینک فلوید شکایت کردند اما دادخواست آنها در نهایت ناموفق بود.

کودکان گروه کر در آهنگ Another Brick in the Wall

21- گروه پینک فلوید یک گروه پردرآمد و سودآور محسوب می شد. به عنوان مثال این گروه در تور استرالیای خود بیش از 3 میلیون بلیط فروخت و در مجموع در 35 کشور مختلف تور برگزار کرد!

22- با وجود موفقیت شگفت انگیز آلبوم های قبلی پینک فلوید مانند نیمه ی تاریک ماه و کاش اینجا بودی، این گروه با مشکلات مالی زیادی مواجه شد چون برنامه ریزان مالی آنها پول زیادی را در یک کار پر ریسک سرمایه گذاری کردند اما این سرمایه گذاری ناموفق بود. علاوه بر این، پینک فلوید با مالیات 83٪ هم مواجه بود!

سبک ها و ژانرهای معروف موسیقی با مثال (10 سبک رایج)

23- راجر واترز پس از ترک پینک فلوید، به اجرای نسخه به روز شده The Wall برای طرفداران خود ادامه داد. هم گروهی های سابقش نیز برای بخشی از تور 2011 به او پیوستند. در سال 1990، واترز با “The Wall ” یکی از بزرگترین کنسرت های تاریخ راک را در برلین ترتیب داد. این کنسرت فقط هشت ماه پس از فروپاشی دیوار برلین برگزار شد و 450 هزار نفر در آن شرکت کردند!

نمایی از کنسرت پینک فلویید

24- راجر واترز بهمراه دیوید گیلمور، نیک میسون و ریک رایت در سال 2005 بار دیگر در کنار هم قرار گرفتند و در کنسرت های خیریه ی Live8 با هم روی سن رفتند. این اولین باری بود که هر چهار عضو سابق گروه، پس از سال 1981 با هم برنامه اجرا کردند و البته آخرین اجرای گروهی هم بشمار میرفت.

گروه پینک فلوید در پیری

25- در سال 1982 فیلم موزیکال “دیوار پینک فلوید” بر اساس آلبوم دیوار این گروه ساخته شد. سکانس‌ های این فیلم عمدتاً با موسیقی و ترانه ‌های آلبوم دیوار پینک فلوید پیش میرفت. همچنین دقایقی از فیلم با نمایش انیمیشن‌هایی از جرالد اسکارف همراه بود. فیلمنامه ی این فیلم کاری از راجرز واترز بود.

26- پینک فلوید هم مانند بسیاری از افراد دیگر، از طرفداران گروه طنز انگلیسی “مونتی پایتون” بودند. گروه پینک فلوید، حامی مالی این گروه طنز بود و در تأمین مالی فیلم سینمایی Monty Python and the Holy Grail (مانتی پایتون و جام مقدس) در سال 1975 به این گروه کمک کرد!

27- در حالی که پینک فلوید روی آلبوم دیوار کار می کرد، مشکلات شخصی ریچارد رایت نوازنده کیبورد با دیگر اعضای گروه، باعث ایجاد مشکل در ادامه ی کار شد. این مشکل، اعضای گروه و به خصوص راجر واترز را ناامید کرد. واترز سرانجام مسئولیت این کار را بر عهده گرفت و قبل از انتشار آلبوم، رایت را از گروه اخراج کرد. رایت در نهایت در اواسط دهه 1980 و پس از رفتن واترز، به گروه بازگشت.

ریچارد رایت

28- آخرین آلبوم پینک فلوید در سال 2014 منتشر شد. ” The Endless River” (رودخانه بی پایان) شش سال پس از مرگ ریچارد رایت، در سال 2008 تولید شد. اما او حتی پس از مرگ هم در این آلبوم نقش داشت زیرا بسیاری از موسیقی ها، در زمان تولید The Division Bell توسط او ساخته شده بودند. این آلبوم، نخستین آلبوم پینک فلوید پس از بیست سال (بعد از ناقوس جدایی که در سال ۱۹۹۴ عرضه شد)، بود.

29- فضانوردان روسی در سال 1989، آلبومی از پینک فلوید را با خود به ایستگاه فضایی MIR بردند. این اولین آلبوم راکی بود که در فضا پخش شد. متأسفانه این آلبوم “قسمت تاریک ماه” نبود و آلبوم زنده آنها “Delicate Sound of Thunder” (صدای دلچسب رعد) بود که در سال 1988 منتشر شد. این آلبوم تنها آلبوم گروه پینک فلوید بود که به طور رسمی در روسیه منتشر شد.

آموزش اصطلاحات موسیقی (رایج ترین ها)

30- پینک فلوید به طرز شگفت انگیزی در طول دوره ی هنری خود، جوایز گرمی زیادی کسب نکرد. The Wall تنها یک جایزه گرمی را بعنوان بهترین آلبوم مهندسی شده به دست آورد. در همین حال آلبوم نیمه ی تاریک ماه، فقط نامزد یک جایزه آن هم برای تهیه کننده آلبوم “آلن پارسونز” شد که در این مورد هم موفق به دریافت جایزه نشد!

31- سید برت پس از ترک پینک فلوید در سال 1968، متقاعد شد که دو آلبوم انفرادی در استودیوهای EMI بسازد. حتی اعضای گروه پینک فلوید هم برای انجام اینکار، به کمک او شتافتند. با این حال برت چنان با مشکلات روانی خود دست و پنجه نرم می کرد که از زندگی حرفه ای موسیقی دور شد. افراد بسیاری از برت می خواستند تا در صنعت موسیقی بماند، اما او در نهایت در سال 1978 موسیقی را برای همیشه ترک کرد.

سید برت

32- سید برت پس از آنکه صنعت موسیقی را ترک کرد، به خانه مادرش در کمبریج بازگشت و تا آخر عمر در آنجا زندگی کرد. برت باقی زندگی خود را با تنهایی، باغبانی و نقاشی گذراند. وی در سال 2006 درگذشت و املاکی به ارزش 1.7 میلیون پوند به خواهر و برادرانش سپرد.

33- جالب است بدانید که آلبوم نیمهٔ تاریک ماه به عنوان یکی از موفقیت ‌آمیزترین و پرفروش‌ ترین آلبوم‌ های تاریخ راک در تمام دوران ‌ها بشمار می آید. این آلبوم از نظر میزان فروش، به رتبهٔ اول در آمریکا دست پیدا کرد و چهارده سال در جدول پرفروش ها باقی ماند. تاکنون بیش از ۴۵ میلیون نسخه از این آلبوم در سراسر جهان به فروش رسیده ‌است.

34- آلبوم The Wall (دیوار) تا حدی از سید برت، عضو سابق پینک فلوید الهام گرفته شده بود. راجر واترز که ترانه سرای اصلی آلبوم بود، بسیاری از حقایق زندگی را در شخصیت اصلی داستان این آلبوم قرار داد. علاوه بر این، “ComfortablyNumb” (خلسه دلپذیر) با الهام از تجربه واترز در حین گرفتن آرامش عضلانی هنگام مبارزه با هپاتیت در فیلادلفیا ساخته شد.

35- جایزه موسیقی پولار در سال ۲۰۰۸ میلادی به این گروه راک اعطا شد. نیک میسن و راجر واترز در این مراسم حضور یافتند و جایزه را از پادشاه سوئد دریافت کردند.

36- اجراهای زنده پینک فلوید بسیار معروف و بزرگ بود و هیجان زیادی به راه می انداخت. بسیاری از افراد معتقد بودند که پینک به معنی صدا و نور است. در برخی از کنسرت های این گروه راک، یک خوک پلاستیکی بزرگ و آخرین دستاوردهای تکنولوژی نور در جهان به نمایش در می آمد.

37- راجر واترز پس از گذراندن بیش از یک دهه فعالیت به عنوان نیروی محرکه اصلی پینک فلوید، گروه را ترک کرد و از زمان جدایی اش تلاش کرد گروه را منحل کند. اعضای دیگر گروه مانند دیوید گیلمور و نیک میسون از اینکار راجر خشمگین بودند. البته او بعدها از عمل خود پشیمان شد و از این موضوع اظهار پشیمانی کرد.

آلتون جان چه کسی بود؟ 46 حقیقت جالب و بهترین آهنگ ها

38- پس از رفتن راجر واترز، دیوید گیلمور مسئولیت پینک فلوید را به عهده گرفت. این گروه بین سالهای 1985 و 1995، دو آلبوم تولید کرد: ” A Momentary Lapse of Reason” (لغزش آنی در عقل) و “The Division Bell” (ناقوس جدایی). این دو آلبوم به موفقیت های چشم گیری دست پیدا کردند. به این ترتیب اعضای باقیمانده پینک فلوید اثبات کردند که این گروه، بدون واترز هم می تواند به کار خود ادامه دهد.

39- پینک فلوید در سال ۱۹۹۶ به تالار مشاهیر راک اند رول دعوت شد. علاوه بر این در ۲۰۰۵ به تالار مشاهیر موسیقی انگلستان راه پیدا کرد و در همین سال به تالار مشاهیر هیت پرید وارد شد.

40- تصویر آهنگ “کاش اینجا بودی” پینک فلوید، دو تاجر را نشان می دهد که یکی از آنها در حین دست دادن، در حال سوختن است. این باعث می شود که مخاطب به این فکر کند که در ذهن طرف مقابل چه می گذرد. شاید عجیب بنظر برسد اما تصویر تاجر در حال سوختن، جعلی نبود! آن بدلکار، زیر کت و شلوار خود یک لباس ضد حریق به تن داشت و شعله های آتش واقعی بودند.

تصویر آهنگ "کاش اینجا بودی" پینک فلوید

41- پینک فلوید در یکی از تورهای خود در سال 1977 در مونترآل با جمعیت بسیار زیادی از طرفداران خود مواجه شد. این امر راجر واترز را چنان عصبانی کرد که او با انزجار به طرفداران خود تف کرد.

42- طبق گفته راجر واترز، سید برت در آخرین جلسه تمرین با پینک فلوید، تلاش می کرد که آهنگسازی جدید خود را به دیگر اعضای گروه نشان دهد. این آهنگ برای اولین بار برای گروه ساده بنظر می رسید اما آنها قادر نبودند خود را با آن هماهنگ کنند. سرانجام آنها فهمیدند که برت هر بار که آهنگ را شروع می کند، متن ترانه را تغییر می دهد. راجرز این شوخی بارت را نوعی نبوغ و دیوانگی دانست.

43- روزی گروه پینک فلوید در حین ضبط “Shine On You Crazy Diamond” به ادای احترام به عضو سابق شان سید برت، با یک مرد کچل، چاق و ابروهای تراشیده مواجه شدند. او رفتار عجیبی داشت و حتی در طول تمرین مسواک می زد. بعد از مدتی اعضای گروه متوجه شدند که این مرد عجیب کسی جز خود سید برت نیست! گفته می شود که راجر واترز با دیدن تغییر ناگهانی ظاهر برت، منقلب شد و شروع به گریه کرد. ریچارد رایت نیز از اینکه برت آن روز را برای دیدن گروه قدیمی خود انتخاب کرده است، ناراحت بود. برت در زمانیکه گروه مشغول آماده شدن برای جشن عروسی دیوید گیلمور بودند، بی سر و صدا رفت. این آخرین باری بود که سید برت در سال 2006 قبل از مرگ دیده شد.

اثر بیماری بر سید برت

کلود دبوسی چه کسی بود؟ نکات جالب و بهترین آهنگ ها

آثار جاودانه پینک فلوید

 

 

 

 

بزرگان موسیقی

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.