یکی از بهترینهای موسیقی ایران استاد محمدرضا لطفی می باشند که موسیقی هایش را با اشعار حافظ، مولانا، باباطاهر و … مینوازد و سازهایش را هم با شور اعتقادی همین آب و خاک میزند، به همین خاطر خیلی از افراد هم جذب این موسیقی با احساس کشورمان توسط این استاد برجسته و معروف شدند. در این بخش از آموزشهای انواع موسیقی تصمیم داریم 10 نمونه کلیپ از سه تار نوازی فوق العاده زیبای استاد لطفی را برای شما به اشتراک بگذاریم.
مقدمه:
هنرجویان زیادی هستند که هنوز هم می خواهند سبک و روش استاد لطفی را ادامه دهند و بهمین منظور به دنبال آموزشها و نوازندگی های این استاد گرانقدر هستند. از اینرو در ادامه ویدئوهایی را برای دانلود رایگان در اختیارتان قرار می دهیم تا با الگوبرداری از آموزش های این استاد بتوانید سه تار نوازی را خیلی حرفه ای و اصولی یاد بگیرید. همچنین در گردآوری این کلیپها سعی نموده ایم تا بهترین و بی نظیرترین نوازندگی های این استاد را برای شما تهیه کنیم تا ضمن یادگیری آنها درک بهتری از موسیقی سه تار پیدا کنید.
ستارهای درخشان در آسمان موسیقی ایران
محمدرضا لطفی یکی از بزرگترین نوازندگان و پژوهشگران موسیقی سنتی ایران بود که نامش همواره با سه تار گره خورده است. او با نوازندگی بینظیر و تسلط بر ردیف موسیقی ایرانی، تحولی شگرف در موسیقی سنتی ایران ایجاد کرد و الهامبخش نسلهای متعددی از نوازندگان شد.
زندگی و فعالیتهای هنری
- تولد و کودکی: محمدرضا لطفی در سال ۱۳۱۳ در تهران متولد شد. از کودکی به موسیقی علاقهمند شد و با سازهای مختلفی آشنا شد.
- آغاز فعالیت حرفهای: در سنین جوانی به طور جدی به فراگیری سه تار پرداخت و تحت تعلیم اساتید بزرگی همچون نورعلی برومند قرار گرفت.
- تأسیس گروه عارف: در سال ۱۳۴۷ گروه موسیقی عارف را تأسیس کرد و با اجرای کنسرتهای متعدد، موسیقی سنتی ایران را به گوش نسل جوان رساند.
- فعالیتهای پژوهشی: علاوه بر نوازندگی، به پژوهش در زمینه موسیقی سنتی ایران نیز پرداخت و آثاری ارزشمند در این زمینه از خود به یادگار گذاشت.
- تأثیرگذاری بر نسلهای آینده: لطفی با نوازندگی بینظیر و شیوه تدریس خاص خود، نسلهای متعددی از نوازندگان را تحت تأثیر قرار داد و به آنها الهام بخشید.
- درگذشت: استاد لطفی در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ در سن ۸۱ سالگی دار فانی را وداع گفت.
ویژگیهای هنری استاد لطفی
- تسلط بر ردیف موسیقی ایرانی: لطفی به ردیف موسیقی ایرانی تسلط کامل داشت و با نوازندگی خود، زیباییهای نهفته در این موسیقی را به شنوندگان منتقل میکرد.
- بداههنوازی بینظیر: او در بداههنوازی استاد بود و میتوانست با ساز سه تار، لحظاتی فراموشنشدنی را خلق کند.
- آشنایی با موسیقی اقوام ایرانی: لطفی به موسیقی اقوام ایرانی علاقهمند بود و در آثار خود از موسیقی این اقوام نیز بهره میبرد.
- نگاه نو به موسیقی سنتی: او با نگاهی نو و خلاقانه به موسیقی سنتی ایران پرداخت و توانست این موسیقی را با زبان امروز به نسل جوان معرفی کند.
میراث هنری استاد لطفی
استاد محمدرضا لطفی میراث گرانبهایی از خود به یادگار گذاشت که شامل آثار متعدد ضبط شده، آموزشهای ارزشمند و نسلهای از نوازندگان تربیت شده است. او نه تنها یک نوازنده بزرگ، بلکه یک پژوهشگر و مروج موسیقی سنتی ایران نیز بود.
توی این پک فوق العاده، استاد بهزاد سلیمی، نواختن سه تار رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان یک سه تارنواز حرفه ای شو همه رو انگشت به دهان کن!
آثار شاخص استاد لطفی:
- آلبومهای موسیقی: استاد لطفی آلبومهای متعددی را به صورت انفرادی و گروهی منتشر کرد که هر یک از آنها به عنوان یک اثر ماندگار در تاریخ موسیقی ایران شناخته میشود.
- کتابها و مقالات: ایشان کتابها و مقالات متعددی در زمینه موسیقی سنتی ایران تالیف کردند که برای پژوهشگران و علاقهمندان به موسیقی بسیار مفید است.
تأثیرگذاری استاد لطفی بر موسیقی ایران:
تأثیر استاد لطفی بر موسیقی ایران بسیار گسترده و عمیق بوده است. او با نوازندگی بینظیر و شخصیت کاریزماتیک خود، به موسیقی سنتی ایران هویت و جایگاه ویژهای بخشید و آن را به نسل جوان معرفی کرد.
استاد محمدرضا لطفی ستارهای درخشان در آسمان موسیقی ایران بود که با نوازندگی بینظیر و شخصیت والای خود، الگویی برای نسلهای آینده شد. آثار و آموزههای او همچنان الهامبخش نوازندگان و علاقهمندان به موسیقی سنتی ایران است.
پست مشابه: دانلود رایگان 8 فیلم زیبا از سه تار نوازی های فوق العاده
نمونه ویدیوی آموزشی و تصاویر دروس
نمونه ای از این ویدیوها را در زیر می بینید (البته ویدیوهایی که دانلود می کنید، از کیفیت بالاتری برخوردار هستند):
لینک دانلود :
در این قسمت هم تصاویر مختلف از این ویدئوها را می بینید:
همچنین بخوانید: خلاصه ای از آموزش صفر تا صد سه تار
افرادی که تمایل به یادگیری و آموزش انواع موسیقی را دارند می توانند با مطالعه آموزش انواع ساز و موسیقی در سایت سازی ها این هنر جذاب وفوق العاده را در کمترین زمان و خیلی راحت یاد بگیرند. در پایان هم از اینکه نظرات باارزش خود را در بخش نظرات با ما درمیان می گذارید از شما سپاسگذاریم.
2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
درود جناب لطفی و استاد مشکاتیان
با تقدیم احترامات … خلاصه عرض کرده شود بین شیش و بش معلق مانده ام ..تار یا سه تار مسئله اینست .سه سال تار تمرین شد ..سه سال دستم به سازی نخورد … شاید خواب دیدم سه تا سه تار خوشرنگ ، سه تار خوشرنگ را خوردند .از آن استاد بزرگوار درخواست مشورت دارم.تشکر میکنم