آواز خواندن

چطور با احساس بیشتری آواز بخوانیم؟ راهنمایی مهم برای خوانندگی

آواز

برخی از خواننده‌ها به گونه‌ای آواز می‌خوانند که باعث برانگیخته‌شدن احساسات مخاطبان خود می‌شوند. دلیل آن این است که آنها از ته قلب خود (با احساس) این آهنگ را می‌خوانند. این کار باعث می‌شود تا مخاطبان به راحتی با او و آوازی که می‌خواند ارتباط برقرارکنند.

البته باید احساس کنیم که احساساتی‌شدن در خوانندگی می‌تواند مانع انتقال احساس صدای شما شود. درواقع شما باید از طریق صدایتان احساستان را انتقال دهید نه اینکه در حین اجرا رفتاری احساسی از خود نشان‌دهید. در اینجا می‌خواهیم نکاتی را پیرامون با احساس آوازخواندن به شما یاددهیم.

10 درمان خانگی علمی برای بازیابی صدا و تقویت آن برای خوانندگی

تکنیک‌هایی برای با احساس آواز خواندن:

1 – آهنگ‌هایی را برای خواندن انتخاب کنید که می‌توانید با آن ارتباط برقرار کنید

اگر نتوانید با آهنگ ارتباط برقرارکنید، قطعا نخواهید توانست با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید. اگر بتوانید با آهنگ ارتباط برقرارکنید، می‌توانید احساسات درونی خود را نشان‌دهید. همچنین به شما کمک میکند تا از ته قلبتان آواز بخوانید. همچنین باعث می‌شود تا در زمان خواندن شما، مخاطبتان معنای واقعی آهنگ را درک‌کند و به آنها کمک می‌کنید تا زیبایی موسیقی شما را بهتر متوجه‌شوند.

 


avaz

توی این پک فوق العاده، استاد فرهاد فراهانی، آواز، تحریر و صداسازی رو جوری بهت یاد میده که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان خواننده حرفه ای شو و همه رو انگشت به دهان کن!


 

  • قبل از اینکه آهنگ را روی صحنه بخوانید، چندین بار آن را تمرین کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا احساس متن و موسیقی آهنگ را بهتر درک‌کنید. در نتیجه بهتر می‌توانید آهنگ را اجرا کنید.

2- از تصورات خود برای درک مفهوم آهنگ استفاده کنید

هر آهنگی که می‌خواهید بخوانید را ابتدا چندبار گوش دهید و با استفاده از تصورات ذهنی خود مفهوم آهنگ را درک کنید. با گوش‌دادن، می‌توانید معنا و مفهوم تک‌تک کلمات را درک کنید. اگر نسبت به معنای آهنگ درک خوبی داشته باشید، با احساس بیشتری می‌توانید موسیقی را اجراکنید.

  • هنگامی‌که می‌خواهید متن یک آهنگ را بخوانید، ابتدا تحقیق کنید که نویسنده از چه تصویری برای نوشتن این متن استفاده کرده (متن آهنگ چه داستانی را شرح می‌دهد)، با این دانش می‌توانید خود را جای آن شخصیت قرارداده، احساسات او را تصورکنید و با همان احساس آواز بخوانید.

3- حروف‌صامت را با احساس بیان کنید. هجاها را صریح و واضح بخوانید

کارشناسان معتقدند با احساس خواندن، به طرز تلفظ حروف صامت بستگی دارد. این موضوع شاید درست باشد، اما خواننده‌ها در زمان آوازخوانی روی حروف صدادار تمرکز دارند. اگر این کار را بصورت مداوم انجام دهید ممکن است آواز شما باعث گیج‌شدن مخاطب شود. به همین دلیل، باید بیشتر روی حروف صامتی مثل ل، و، م،ن وغیره مانور دهید، این کار باعث بهبود آواز شما می‌شود. بنابراین باید نحوه تلفظ صحیح حروف صامت را یادبگیرید. البته این بدان معنا نیست که حروف صدادار را کاملا رها کنید و فقط روی حروف صامت تمرکز داشته باشید.

  • اگر یاد بگیرید که حروف صامت و صدادار را چگونه تلفظ کنید قطعا اجرای بهتری روی صحنه خواهیدداشت.

طرز افزایش ظرفیت ریه/شش برای آواز و خوانندگی بهتر

4- ایجاد تعادل بین زمان سکوت و نفس‌کشیدن

سکوت در میان زمان آواز باعث ایجاد ظرافت در اجرای شما می‌شود. زمانی که سکوت می‌کنید احساس زیادی به مخاطب منتقل می‌شود. باید لحظه صحیح سکوت‌کردن را یادبگیرید. سکوت‌کردن پس از یک اوج صدایی می‌تواند احساس زیادی را به مخاطب منتقل‌کند. بعبارت دیگر تنظیم زمان‌های نفس‌کشیدن در اجرا می‌تواند به ظرافت اجرای شما کمک‌کند.

5- از حالت چهره خود برای نشان‌دادن احساسات استفاده کنید

بعنوان خواننده، باید بازیگری نیز بلد باشید. یکی از موثرترین راه‌ها برای نشان‌دادن احساسات، استفاده از حالت چهره است. این کار به مخاطب شما اجازه می‌دهد تا به آسانی با شما ارتباط برقرارکند.

به همین دلیل حالت چهره شما در زمان آوازخوانی از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر حالت چهره شما با متنی که می‌خوانید مطابقت نداشته باشد، مخاطب شما گیج می‌شود و نمی‌تواند با شما ارتباط برقرارکند. به همین دلیل در زمان آوازخواندن باید روی کلماتی که می‌خوانید تمرکز کنید تا بتوانید حالت چهره مناسبی داشته باشید. یکی از روش‌های موثر این است که جلوی آینه تمرین کنید و حالت چهره خود را مورد ارزیابی قراردهید.

  • همیشه از ارتباط چشمی استفاده کنید. برخی خواننده‌ها به اشتباه با چشمانی بسته آهنگ می‌خوانند. اینکه بخواهید با چشمی بسته فقط روی آهنگ خود تمرکز داشته باشید، کاری اشتباه است. یکی از بهترین راه‌های برقراری ارتباط با مخاطب، استفاده از ارتباط چشمی است.

خوانندگی با احساس

6- از تکنیک‌های صدایی استفاده کنید

اگر می‌خواهید خواننده خوبی‌شوید، هیچگاه از ایجاد خلاقیت درصدا (مثلا حین آوازخوانی هوووو بکشید) شرم نداشته باشید. همچنین باید از تکنیک‌های صدایی که در آموزش‌های موسیقی دیده‌اید استفاده کنید. این کار باعث ایجاد تمایز بین شما و دیگر خواننده‌ها می‌شود.

7- استفاده از مربی آواز

اغلب خواننده‌های موفق در مسیر خواننده‌شدن از افرادی بعنوان مربی استفاده کرده‌اند. نباید تصورکنید که افراد ضعیف از مربی آواز استفاده می‌کنند. حتی مایکل جکسون نیز مربی آواز داشته‌است. نکاتی که مربی آواز به شما می‌گوید قطعا در مسیر خوانندگی برای شما کارآمد خواهدبود.

8- روی تارهای صوتی خود تمرین کنید

برای این کار هزاران روش تمرینی وجوددارد. برای مثال می‌توانید روی گام تنفسی خود در زمان آوازخواندن تمرین کنید. همچنین می‌توانید روی تحریرهایتان تمرین کنید. مربی شما بهترین کسی است که می‌تواند این تمرین‌ها را با شما انجام‌دهد.

9- راحت باشید

خیلی از خواننده‌ها همواره می‌ترسند اشتباهی مرتکب‌شوند و یا متن شعر را فراموش‌کنند. این نگرانی‌ها باعث عدم تمرکز شما روی آواز می‌شود. به همین دلیل قبل از رفتن روی صحنه باید کاملا خود را آماده کنید.

همواره باید دقت کنید که شما نیز انسان هستید و ممکن است هرلحظه خطایی از شما سر بزند. ذهن خود را آزاد کنید و با قلب خود آهنگ را بخوانید. کافی‌است خودتان باشید، و قطعا این موضوع باعث به وجد آمدن مخاطبان می‌شود.

اهمیت نوشیدن آب برای تقویت و تعادل آواز و صدای خواننده

10- احساستان را با صدایتان نشان‌ دهید

به یاد داشته باشید که احساس غمگین‌بودن با صدای غمگین متفاوت است. ممکن شما احساس ناراحتی داشته باشید، اما صدایتان این موضوع را نشان ندهد. بنابراین باید یادبگیرید که چگونه یک آهنگ غمگین را بخوانید که این احساس غم از طریق صدا نیز منتقل‌شود.

11- یک نمونه آواز احساسی در ویدیوی زیر

 

آموزش آواز

حتما بخوانید!

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سجاد فرزان
    اسفند 28, 1401 8:28 ق.ظ

    سلام : وقت شما بخیر : ببخشید : آواز خوانی رو میشه در خونه مثلأ تو کامپیوتر هنگام آواز خواندن خواننده منم با او آواز بخوانم یاد بگیرم :

    این کار میشه

    پاسخ
  • سلام استاد خسته نباشید یهوسوال داشتم
    خواستم بدونم پطوری باید این احساس غم رو وارد صداکرد باید چه تمرینی انجام داد برای درک این موضوع که بتوانیم اول درکش کنیم و بعد بتوانید درون صدامون بیاریم ممنون میشم یه کمک کنید

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.