خانه / مطالب متنوع دیگر / ساز ترومپت: معرفی، نکات نواختن و پاسخ به سوالات رایج
ترومپت

ساز ترومپت: معرفی، نکات نواختن و پاسخ به سوالات رایج

تئوری-موسیقی

وقتی مبتدی ها و تازه کارها برای اولین بار ترومپت یاد می گیرند، معمولا این سوالات برایشان پیش می آید که:

  • آیا می توانم خودم ترومپت یاد بگیرم؟
  • آیا یادگیری ترومپت سخت است؟
  • یادگیری ترومپت چه قدر طول می کشد؟
  • روزی چند ساعت باید ترومپت بزنم؟
  • نواختن چه مدل ترومپت هایی برای مبتدی ها آسان تر است؟

همه این ها سوالاتی هستند که هر مبتدی می پرسد. در این مقاله به این سوالات مهم پاسخ خواهیم داد و همچنین به نکاتی که به شما در یادگیری نواختن آسان تر ساز هایی مثل ترومپت کمک می کنند، می پردازیم.

آیا می توانم ترومپت را خودم یاد بگیرم؟

پاسخ کوتاه این سوال، بله است اما وقت زیادی را از شما می گیرد و تلاش زیادی را می طلبد.

با توجه به تنوع منابع مختلف که این روز ها در سرتاسر وب وجود دارد، از ویدیو های یوتیوب گرفته تا وب‌سایت‌ های مختلف، امروزه یادگیری ترومپت در مقایسه با چند سال یا چند دهه پیش آسان ‌تر شده است.

با وجود این، بهترین راه برای یادگیری نحوه نواختن این ساز، باز هم تماشا و گوش دادن به یک نوازنده با تجربه، چه در آموزشگاه و چه در کنار یک معلم خصوصی است. این روش معمولا برای آموزش ساز به مبتدیان استفاده می شود.

درس‌ ها و راهنمایی های این اساتید بر اساس آنچه شما به ‌عنوان یک مبتدی به آن نیاز دارید، برای شروع و حفظ انگیزه در طول مسیر یادگیری بسیار کمک کننده است.

به‌علاوه، خیلی از افراد هستند که اگر شخصی به آن ها در فرایند یادگیری ساز هایی مثل ترومپت کمک کند، پیشرفت بهتری خواهند داشت.

آیا یادگیری ترومپت سخت است؟

ترومپت علی رغم این که جز سخت ‌ترین ساز های گروهی به حساب نمی آید، اما یادگیری اش می‌تواند دشوار باشد و بسیاری از افراد زمان زیادی را صرف می کنند تا به گرفتن درست آن عادت کنند و برخی تکنیک ها را یاد بگیرند.

البته این مسئله در مورد هر سازی که برای اولین بار یاد گرفته می شود، صادق است.

وقتی به یک ساز عادت کنید و بیشتر آن را بنوازید، راحت تر آن را در در دست می گیرید. سازی مثل ترومپت هم از این قاعده مستثنی نیست.

در حال نواختن ترومپت

چند ساعت در روز باید ترومپت بزنم؟

برای شروع حداقل نیم ساعت در روز ایده آل خواهد بود. اگر بتوانید زمان بیشتری اضافه کنید، عالی می شود. هدف شما باید این باشد که این کار را حداقل 4 روز در هفته یا بیشتر انجام دهید.

در حالت ایده‌آل، مثلا حداقل دو جلسه 30 دقیقه‌ای در روز تمرین کنید، و اگر این جلسات را پشت سر هم انجام دهید ، بین هر باز حدود 10 دقیقه استراحت کنید. این به مغز و حافظه ” عضلانی ” شما کمک می کند تا آن جلسه را خوب ثبت کنند و پس از تمرکز بر روی جلسه اول، استراحت لازم را داشته باشید.

آموزش اصطلاحات موسیقی (رایج ترین ها)

چنین اهدافی کلی هستند و مسلما به سطح مهارتی، پشتکار و زمانی که دارید، بستگی دارند. اما این اهداف می توانند به عنوان معیاری برای این که روند یادگیری هنرجویان (مخصوصا مبتدی ها) هم چنان لذت بخش و رو به پیشرفت باقی بماند، در نظر گرفته شوند.

اگر رغبت و حوصله چند ساعت تمرین در هفته را نداشته باشید، هیچ وقت در نواختن ساز هایی مثل ترومپت به سطح آماتوری نخواهید رسید. علاوه بر این باید حتما از این ساعات تمرینی حداکثر استفاده را ببرید و هر بار را به یک مهارت یا سری تمریناتی که روی یک بُعد از نواختن ترومپت متمرکز است ، اختصاص بدهید.

یادگیری ترومپت چه قدر طول می کشد؟

اگر هدف تان این است که در سطح آماتور ترومپت یاد بگیرید، می توانید چند آهنگ معروف و جذاب را اجرا کنید و در گروه موسیقی مدرسه تان بنوازید. برای این منظور با این فرض که حداقل 3 ساعت در هفته تمرین می کنید، می توانید در طی چند ماه تا یک سال این ساز را یاد بگیرید. مثلا جلسات 30 دقیقه ای در طول 6 روز کافی است.

هر چه بیشتر تمرین کنید، بیشتر می توانید پیشرفت کنید و به زمان کم تری برای تسلط روی اجرای اصول و تکنیک های اولیه ترومپت نیاز خواهید داشت.

با همه این حرف ها، این را هم باید در نظر بگیریم که زمان مشخصی برای کسب مهارت در ساز هایی مثل ترومپت وجود ندارد، زیرا همه ما متفاوت هستیم و ممکن است هر هنرجوی مبتدی اهداف و زمان متفاوتی برای آموزش و نواختن ساز داشته باشد.

ترومپت

از طرفی هم یک نوازنده مبتدی که هیچ گونه تجربه ای در نواختن هیچ سازی نداشته، ممکن است لازم باشد به زمان بیشتری نسبت به کسی که قبلا در نواختن سازهای دیگر تجربه داشته، نیاز داشته باشد.

همان طور که قبلا هم گفته شد، ممکن است شخصی که قبلا هیچوقت به صورت عملی کار نکرده و فقط در مورد ترومپت به صورت تئوری مطالعه کرده، بتواند با تمرین و پشتکار نواختن ترومپت را به صورت خودآموز بیاموزد، مخصوصا در این روز ها که دوره های آموزشی زیادی در اینترنت یا یوتیوب به وفور یافت می شود و به شما را در یادگیری این ساز کمک می کند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و قرنطینه ناشی از کوید 19، یادگیری آنلاین به یک امر عادی تبدیل شده است و آموزشگاه ها به طور کامل دوره های آموزش حضوری موسیقی شان را به آنلاین تغییر داده اند.

با این حال، توصیه می‌کنیم تا جایی که می‌توانید از فردی با تجربه که می تواند یک معلم موسیقی خصوصی یا معلم یک آموزشگاه باشد یا دوره های آنلاین که توسط نوازندگان با تجربه برگزار می شوند، برای آموزش هنرجویان جوان تر یا مبتدی بهره ببرید.

مناسب ترین ترومپت هایی که مناسب هنرجویان مبتدی هستند، کدامند؟

سازی برای نواختن مناسب است که از نظر کیفیت و قیمت بهترین گزینه در بازار باشد، زیرا سازی که کیفیت پایینی داشته باشد، برای نواختن هم دشوار خواهد بود.

تنها چند مدل ترومپت وجود دارد که ممکن است به شما در یادگیری بهتر این ساز کمک کند و کارتان را برای تولید صدا های درست آسان‌ تر کند.

چطور گوش خود را برای یادگیری بهتر موسیقی تربیت کنیم؟

از طرفی هم برخی از ترومپت ها به خوبی ساخته نشده اند و ممکن است مشکلات لحیم کاری و همین طور پیستون هایی (Valves) داشته باشد که بعد از چند هفته یا چند ماه، دیگر کار نکنند. سعی کنید از خرید مدل های جدید ترومپت که زیر محدوده قیمتی 100 تا 150 دلار هستند، خودداری کنید، زیرا این مدل ها معمولا کیفیت پایینی دارند.

انتخاب یک ترومپت معمولی خوب در این روز ها می تواند کمی چالش برانگیز باشد زیرا برند های تجاری بسیار جدیدی در بازار عرضه می شوند.

ما در این مقاله آن هایی را انتخاب کرده‌ایم که برای نواختن ساده تر هستند و در عین حال از کیفیت خوبی در حد نوازندگان مبتدی برخوردارند. ما آن ها را از محدوده های قیمتی مختلف گلچین کرده ایم تا بتوانید بسته به بودجه تان، هر کدام را خواستید تهیه کنید.

Jean Paul TR-330

Jean Paul TR-330

این ترومپت B-flat در زیر 200 دلار است و یک بوق فوق العاده دارد. معمولا بعد از مدل TR-430 از همین برند که البته گران ‌تر است، انتخاب خوبی است.

TR-330 نسبت به قیمتش می ارزد. از طرفی هم با قیمت زیر 200 دلار نمی توانید ترومپتی بهتر از این مدل پیدا کنید. بنابراین اگر بودجه تان محدود است، با Tr-330 شروع کنید و این را هم بدانید که همیشه امکان جایگزین کردن آن با مدل های بهتر وجود خواهد داشت.

سری Jupiter JTR700

سری Jupiter JTR700

اگر دنبال یک ترومپت عالی در حد مبتدی هستید و می‌خواهید برند آن معروف هم باشد و مدت ها برایتان کار کند، سری Jupiter 700 می ‌تواند انتخاب خوبی باشد.

سری Jupiter 700 یک ترومپت فوق العاده برای یک هنرجوی مبتدی است، البته اگر پول نقد برای خرید آن داشته باشید! حتی می‌توان آن را به ‌عنوان یک ترومپت سطح متوسط هم ​​در نظر گرفت، زیرا این مدل در دوره یادگیری تان خراب نمی شود و بسیار با دوام خواهد بود.

انواع آلات موسیقی ایرانی و غربی

این مدل یک بوق با کیفیت عالی دارد و یکی از بهترین و کارآمد ترین برند های تجاری ترومپت برای کارآموزان و مبتدی ها است. همچنین اگر بخواهید همیشه از این مدل ژوپیتر استفاده کنید، می توانید مطمئن باشید که با پیستون های خراب مواجه نخواهید شد. این مدل صدای فوق العاده زیبایی دارد و کار با آن بی نهایت ساده است.

یاماها YTR 2330

یاماها YTR 2330

یاماها YTR 2330 یکی از قدیمی ترین ترومپت ها در بین ترومپت های سطح مبتدی است. این مدل به خاطر قیمت نسبتا گرانش (حدودا 500 دلار)، قابلیت نواختن آسان ، اتصالات یکپارچه، و همچنین طراحی ارگونومی خوب و وزن نسبتا کمش شناخته می شود . این مدل برای مبتدیان ایده آل است.

هیچ تکیه گاهی در بخش متحرک تنظیم اصلی وجود ندارد که همین هم کنترل آن را آسان تر می کند. این ترومپت با قیمت زیر 500 دلار ( البته بستگی به این دارد که آن را از کجا تهیه می کنید )، نسبت به عملکردش در محدوده مناسبی قرار دارد.

روش ساخت ترومپت در ویدیوی زیر:

 

اهمیت تمرین در هنگام یادگیری ترومپت

اهمیت تمرین هنگام یادگیری یک ساز بر هیچ کسی پوشیده نیست، اما وارد گود شدن و وفادار بودن آن به صورت روزمره مخصوصا برای نوازندگان مبتدی دشوار است.

سوالی که از سوی والدین زیاد پرسیده می شود این است که چرا و چه طور می شود به طور منظم تمرین کرد. به همین علت ما می خواهیم به این مسئله بپردازیم که چرا تمرین منظم برای نوازندگان مبتدی ترومپت امری ضروری است.

ضرورت عادت به تمرین

همه ما این جمله را شنیده ایم که ” کار نیکو کردن از پر کردن است ” و در بخش‌ ها و شرایط مختلف آن را به کار می بریم. این ضرب المثل در مورد تمرین موسیقی هم کاربرد دارد. اول از همه، ما باید ذهن مان را طوری تربیت کنیم که در حین یادگیری و پیشرفت در یک ساز جدید ، به تمرینات منظم و مداوم عادت کند.

وقتی بفهمیم چرا و چه طور باید به طور منظم تمرین کنیم، این نگرش در ذهن مان نهادینه می شود و کم کم عادت می کنیم که هر روز تمرین داشته باشیم .

فرکانس نت های موسیقی (لیست کامل)

این که عادت کنیم هر روز موسیقی بنوازیم، آرامش را در خودمان تقویت کنیم و و از تنش دور شویم، امری ضروری است. به وجود آوردن عادات جدید بسیار ساده تر از تغییر عادات قدیمی و روش های اشتباه است، پس لازم است از همان اول بفهمیم که نیازمان چیست و باید چه کاری را مرتب انجام بدهیم.

تمرین فیزیکی نوازنده برای نواختن شیپور

توجه به این نکته که بدن نوازنده ترومپت به عنوان بخشی از ساز عمل می کند، بسیار مهم است.

از آن جا که گیتار یا نی ساکسیفون برای تولید صدا، توسط نوازنده زده یا دمیده می شوند، پس نوازندگان از نظر فیزیکی جزئی از ساز به حساب می آیند.

در ترومپت، با ارتعاش لب ها و دمیدن جریان هوا توسط ما، صدا تولید می شود.

یکی دیگر از علل تمرین فیزیکی نوازنده این است که نواختن شیپور برای بدن ما غیر طبیعی است. در واقع هدف لب ‌های ما این نیست که در دهانه ترومپت ارتعاش ایجاد کند. پس، ماهیچه های ما (لب ها، ریه ها، دیافراگم) ابتدا باید تقویت شوند و بعد به طور منظم از آن ها نگهداری شود.

تمرین فیزیکی نوازنده برای نواختن شیپور

ساز توبا چیست؟ معرفی و 10 حقیقت جالب

تمرکز روی جنبه های ذهنی نواختن شیپور

نواختن موسیقی به طور کلی نیاز به توجه و تمرکز بالایی دارد.

ما باید بتوانیم نت های موسیقی که حاوی اطلاعاتی مثل لحن و ریتم هستند را بخوانیم. این اطلاعات باید با ساز ما که شامل عناصر متعددی است، ترکیب شوند. مثلا باید بدانیم اگر فلان سوپاپ را فشار دهیم، نت چقدر زیر یا بم تر و با چه شدتی اجرا می شود. ما همچنین باید لب ها ، زبان و انگشتان مان را با هم هماهنگ کنیم.

انجام این مجموعه فعالیت های هماهنگ چندگانه، نیاز به ظرفیت ذهنی و تمرکز بالا دارد، که باید در طول دوره یادگیری ترومپت آموزش داده شوند.

داشتن ذهنیت موسیقیایی

“هیچ وقت تمرین نکنید، اما همیشه بنوازید! “؛ این نقل قول از آلدولف هرست (Aldolf Herest) افسانه ای (نوازنده اصلی سابق ارکستر سمفونیک شیکاگو) به اهمیت خوش آهنگ بودن تک تک نت ها اشاره دارد.

ما در درجه اول نوازنده هستیم و ترومپت تنها چیزی است که برای بیان احساسات و تخیلات موسیقیایی مان داریم.

حتما بخوانید: آشنایی با سازهای بادی، انواع و همه نکات کاربردی

ما نباید خودمان را به تمرین و اجرا محدود کنیم، بلکه باید با نواختن ترومپت ذهنیاتمان را به صورت موسیقیایی بیان کنیم و بر اساس آن هر نت را انتخاب کرده و بنوازیم . توجه به این مسئله در حین نواختن به ما کمک می کند تا به موفقیت برسیم و در نتیجه از تمرین لذت ببریم.

یک ویدیوی جالب از شروع به کار با ترومپت

 

امیدواریم این اصول به نوازندگان مبتدی و والدین آن ها کمک کند تا با تمرینات روزانه و منظم آشنا شوند و به آن به چشم یک روند لذت بخش نگاه کنند.

حتما بخوانید!

1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست