آهنگسازی الکترونیک

آموزش گام به گام و تصویری آهنگسازی الکترونیک به‌ صورت اصولی

آهنگسازی

تاریخچه‌ی موسیقی الکترونیک به اواسط قرن 21 م میلادی بر می‌گردد. برای تهیّه صدای کاملاً خالص الکترونیک می‌توان از دستگاه‌های ترمین، سینث‌سایزر (ترکیب کننده) و رایانه بهره جست. موسیقی الکترونیک عموماً به صورت بیکلام می‌باشد.

از بزرگترین آهنگسازان موسیقی الکترونیک می‌توانیم از: ژان میشل ژار – تنجرین دریم – رابرت مایلز – شمال shamall – کوتو – ساش – انیگما – آندره تنه برگر – دارود – اسکوتر و جورجو مورودر و شیلر (گروه) نام ببریم. با پیشرفت تکنولوژی، دستگاههای سینث سایزر که روزی فقط در استودیوهای موسیقی وجود داشتند، اکنون برای تولید موسیقی الکترونیک در خانه و… در دسترس هستند. پس کار آهنگسازی، تنظیم و ضبط صدای موسیقی الکترونیک بسیار آسانتر شده است.

حتما بخوانید: 4 تا از بهترین نرم افزارهای حرفه ای آهنگسازی در کامپیوتر

گام اول: اجزا و قطعات آهنگسازی الکترونیک

ساختن موزیک الکترونیک با سینث سایزر

1-ساختن موزیک الکترونیک با سینث سایزر: سینث سایزر معمولا مترادف با ابزارموسیقی الکترونیک بکار میرود، اما بخشی از ابزار موسیقی الکترونیک است که از لحاظ ضربات، ریتم و تن صدا، موسیقی واقعی تولید میکند. سینث سایزرهای اولیه مانند Moog Minimoog، قادر بودند در یک زمان تنها یک تن ایجاد کنند-monophonic. این سینث سایزرها نمیتوانستند مانند دیگر ابزار موسیقی تن های ثانویه تولید کنند. در اواسط دهه ی 1970، سینث سایزرها چندین تن در یک زمان ایجاد میکردند-polyphonic. بسیاری از ابزارهای موسیقی، بخصوص آنهایی که برای استفاده در خانه هستند از سینث سایزر با واحدکنترل استفاده میکنند.

سینث سایزر را با دستگاههای کنترل بکار ببرید:

2- سینث سایزر را با دستگاههای کنترل بکار ببرید: سینث سایزرهای اولیه با flipping switches, turning knobs, یا Theremin کنترل میشدند که دستان اوپراتور برروی دستگاه قرار میگرفت. کنترل کننده های مدرن، سینث سایزر را با Musical Instrumental Digital Interface (MIDI) کنترل میکنند. بعضی از این کنترل کننده ها شامل:

 


اف ال استودیو

توی این پک فوق العاده، آهنگسازی دیجیتال، ضبط، تنظیم، میکس و مسترینگ رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان آهنگساز حرفه ای و معروف شو!


 

  • کیبورد- از متداولترین کنترل کننده ها-
  • کنترل کننده دهانه ای/بادی
  • گیتار MIDI- نرم افزاری برای استفاده از گیتار الکترونیک یا آکوستیک برای کنترل سینث سایزر-
  • SynthAxe
  • Keytar
  • Electronic drum pads
  • Radio drum-رادیو درام-
  • BodySynth

گام دوم: تجهیزات ساخت موسیقی الکترونیک

از یک سیستم کامپیوتر با قدرت بالا استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که با سیستم آشنا هستید

1-از یک سیستم کامپیوتر با قدرت بالا استفاده کنید و اطمینان حاصل کنید که با سیستم آشنا هستید: ابزارهای موسیقی الکترونیک مستقل برای نواختن موسیقی الکترونیک کافی هستند، اما اگر میخواهید موزیک الکترونیک بسازید به یک سیستم کامپیوتر نیاز دارید. یک لب تاب یا کامپیوتر رومیزی برای ساختن موسیقی بخوبی کار میکنند. اگر در یک مکان ثابت موسیقی میسازید، یک کامپیوتر رومیزی مناسب است اما اگر در جاهای مختلف مثل تمرینهای گروهی اینکارا انجام میدهید، لب تاب میتواند گزینه ی بهتری باشد. از یک سیستم عاملی استفاده کنید که با آن راحت هستید؛ اما باید به آخرین نسخه ی ویندوز یا MacOS دسترسی داشته باشید. همچنین سیستم شما باید قدرت CPU و حافظه ی کافی داشته باشد تا بتوان به راحتی آن را جهت تولید موسیقی مدیریت کرد.

کامپیوترتان را با تجهیزات صوتی خوب همراه کنید

2-کامپیوترتان را با تجهیزات صوتی خوب همراه کنید: شما میتوانید بوسیله ی تجهیزات صوتی و اسپیکرهای ارزان قیمت موسیقی الکترونیک خوب بسازید. پس اگر میتوانید هزینه ی آن را بپردازید، میتوانید موارد زیر را تهیه کنید:

  • کارت صدا: اگر ضبط های خارجی زیادی دارید میتوانید از این گزینه استفاده کنید.
  • مانتیتور استودیو: منظور مانتیتور کامپیوتر نیست بلکه بلندگوهایی هستند که در استودیو ضبط بکار میروند. انواع ارزانتر آنها شامل M-Audio و KRK Systems هستند که کیفیت پاینتری دارند و انواع با کیفیت و گرانتر آنها شامل Focal, Genelec, Mackie میباشند.
  • هدفون استودیو: استفاده از هدفون بجای اسپیکر برای شنیدن صدا، باعث میشود بیشتر برروی ریتم و سطح صدا تمرکز کنید. از جمله تولید کنندگان هدفون استودیو شامل Beyerdynamic و Sennheiser میباشد.

نرم افزار ساخت موزیک خوبی نصب کنید

3-نرم افزار ساخت موزیک خوبی نصب کنید: برای ساخت موسیقی الکترونیک به برنامه های نرم افزاری زیر نیاز دارید:

  • Digital audio workstation (DAW): DAW یک نرم افزار واقعی ساخت موسیقی است که تمام اجزای نرم افزاری دیگر را قادر میسازد که باهم کار کنند و به تولید موسیقی بپردازند. DAW های مختلف شامل Ableton Live, Cakewalk Sonar, Cubase, FL Studio, Logic Pro,Pro Tools, Reaper و Reason میباشد. نرم افزارهای رایگان DAW هم شامل Ardour و Zynewave Podium هستند.
  • Audio editor program: برنامه ی ویرایش صوتی، قابلیت ویرایش موسیقیایی بالاتری نسبت به DAW فراهم میکند، برای مثال ویرایش نمونه ها و تبدیل ترکیب ساخته شده به فرمت MP3. Forge Audio Studio نمونه ای از یک ویرایشگر صوتی ارزانقیمت است؛ و همچنین Audacity از جمله نرم افزارهای رایگان آن است.
  • Virtual Studio Technology -VST : از جمله ورژن نرم افزاری سینث سایزر برای ساخت موسیقی الکترونیک است که در بحث قبلی شرح داده شد. میتوانید با سرچ کردن “ free soft synths” -free software synthesizers  یا “free vsti به نسخه های رایگان آن در اینترنت دست پیدا کنید یا میتوانید VST synthesizers را از Artvera, H.G. Fortune, IK Multimedia, Native Instruments, یا reFX خریداری کنید.
  • VST effects: این نرم افزار افکت های موسیقی را فراهم میکند؛ که در نسخه های پولی و رایگان در دسترس است.
  • Samples: این نرم افزار جلوه های موسیقی مانند ضرب، ریتم و… را برای ارتقاء ترکیبتان، فراهم میکند. بسیاری از شرکت های موسیقی، این نرم افزار را به‌صورت آنلاین در اختیارتان قرار میدهد.

یک کنترل کننده MIDI را در مد نظر داشته باشید

4- یک کنترل کننده MIDI را در مد نظر داشته باشید: اگر چه میتوانید با استفاده از کیبورد و موس، یک موسیقی را ترکیب کنید، اما با وصل شدن یک کنترل کننده MIDI به سیستم تان اینکار بسیار طبیعی تر میشود. کیبورد به عنوان متداولترین کنترل کننده بکار میرود اما شما میتوانید از هر کنترل کننده دیگری که در بالا ذکر شده است استفاده کنید.

گام سوم: قبل از ساخت موزیک الکترونیک خودتان به این نکات توجه کنید

ساختن موزیک

1-تئوری موزیک را یاد بگیرید.

قابلیت های دستگاه یا نرم افزارتان را یاد بگیرید.

2-قابلیت های دستگاه یا نرم افزارتان را یاد بگیرید.

.خود را با انواع موسیقیی که میخواهید بسازید آشنا کنید

3-خود را با انواع موسیقیی که میخواهید بسازید آشنا کنید.

گام چهارم: موزیک الکترونیک خود را بسازید

ابتدا beat ها را بگذارید.

1-ابتدا beat ها را بگذارید.

ریتم باس-bass- را اضافه کنید.

2-ریتم باس-bass- را اضافه کنید.

در صورت لزوم، ریتم های بیشتری اضافه کنید.

3-در صورت لزوم، ریتم های بیشتری اضافه کنید.

صداها را در سطحی که میخواهید میکس کنید.

4-صداها را در سطحی که میخواهید میکس کنید.

از انتظارات شنوندگان آگاه باشید و مطابق با آنها بنوازید.

5- از انتظارات شنوندگان آگاه باشید و مطابق با آنها بنوازید.

حتما بخوانید: آموزش 24 نکته مهم که چگونه به یک آهنگساز خوب تبدیل شویم؟

باز هم هرگونه سوالی پیرامون آهنگسازی الکترونیک دارید در بخش نظرات مطرح نمایید.

آموزش آهنگسازی

حتما بخوانید!

2 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.