تار نوازی

تکنوازی تار غمگین (دانلود رایگان 20 تا از بهترین های ایران)

تار سه تار

در این مطلب بهترین آهنگ های تکنوازی تار غمگین را برای دانلود رایگان در اختیارتان قرار می دهیم. هم می توانید به صورت تصویری دانلود کنید هم آهنگ ها را با مراجعه به صفحه دانلود. از این تکنوازی ها لذت ببرید.

بررسی شخصیت این ساز به لحاظ احساسی و هنری

بسیاری از اساتید و نظریه پردازان موسیقی معتقدند سازهایی که در بغل گرفته میشوند و دستان نوازنده بر دسته ساز است، ارتباط بیشتری را میتوان با آنها برقرار کرد. کمی بررسی کردیم و این موضوع را با چند نوازنده تار در میان گذاشتیم تا علت آن ارتباط عمیق را بدانیم. آنها معتقد بودند وقتی به تار زخمه میزنیم، ارتعاش و طنین ایجاد شده از کاسه ساز به بدن ما منتقل میشود. این طنین حس خیلی خوبی را در ما ایجاد میکند و تجربه مشترک دیگر آنها این بود که وقتی مضراب میزنیم و پرده ای از ساز را میگیریم، حس و حال ناب و دلپذیری به ما دست میدهد.

همچنین از این که صدایی را با انگشتان خود تغییر میدهیم حال خیلی خوبی پیدا میکنیم. اگر به شکل ظاهری ساز تار دقت کرده باشید، شبیه به دل است. یا بهتر بگویم شبیه دو قلب است که از نوک به هم متصلند. شاید به این دلیل است که آن را ساز دل مینامند. بسیاری از اساتید موسیقی ایرانی تار را به عنوان مادر سازهای ایرانی میشناسند.

صدای تار فراگیر و محزون است و حال و هوای کاملا شرقی دارد. وقتی زخمه یا همان مضراب به تار میخورد، انگار تاریخ و فرهنگ ایرانی پشت این مضراب نهفته است. به دلیل حال و هوای عرفانی و آرام بخش آن بسیاری از عرفا و شعرا و فیلسوفان ارادت خاصی به «تار» دارند. یاد این شعر از عارف و شاعر همدانی «بابا طاهر» افتادم که می گوید:

 


توی این پک فوق العاده، استاد علیرضا پاک نیا، نواختن تار رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان یک تارنواز حرفه ای شو همه رو انگشت به دهان کن!


 

دلی دیرم چو مرغ پا شکسته

چو کشتی بر لب دریا نشسته

تو گویی طاهرا چون تار بنواز

صدا چون میدهد تار گسسته

 

تار

در مورد احساسات زیبایی که از نوازندگی تار ایجاد میشود، میتوان ساعتها حرف زد که در این بخش نمیگنجد.

تاریخچه ساز تار

تار در واژه نامه فارسی به معنی «زه یا رشته» میباشد. اگر بخواهیم قدمت ساز تار را بدانیم، این ساز در زمان فارابی موسیقیدان معروف ایرانی شکل گرفته و بعدها توسط صفی الدین ارموی و دیگر بزرگان به سمت تکامل پیش رفته است. تار فقط مختص به کشور ایران نیست.

این ساز در گرجستان، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و همچنین بعضی دیگر از کشورهای این ناحیه رایج است ولی بعضاً با ساختاری کمی متفاوت تر. تار برگرفته از ذهن و ایده هنرمندان ایرانی است. دو نیم کاسه قرینه که به هم منطبقند. این قرینه سازی را در معماری ایرانی و همچنین نقاشی و خطاطی ایرانی نیز شاهد هستیم. اگر به اصفهان رفته و از کاخ هشت بهشت دیدن کرده باشید، حتما نقاشی هایی را که از دوران صفوی بر روی دیوارهای این کاخ وجود دارد، دیده اید.

در بین آنها تصویری از ساز تار مربوط به آن زمان به چشم میخورد. و همچنین در بعضی آثار تاریخی در شهر شیراز، نقاشی تار «مربوط به دوره زندیه» دیده میشود که این نشان میدهد این ساز در آن دوران، متداول بوده است. تار داری 6 سیم است که قبلتر با 5 ساز به نواختن آن مشغول بودند. درویش خان جهت وسعت و گستره صدایی، سیم ششم را به این ساز اضافه نمود.

 جنس ساز تار

جنس ساز تار

برای ساخت بدنه این ساز از کنده چوب های کهنه درخت توت استفاده می کنند؛ هرچه این چوب کهنه تر باشد، ساز تار صدای زیبا تر و دلنشین تری خواهد داد. پرده های این ساز را نیز از روده گوسفند، و دسته پنجه این ساز را نیز از چوب گردو می سازند. البته نوع های دیگری تار نیز وجود دارد که با ویژگی های گفته شده کمی متفاوت است، مانند تار قفقازی که در این مقاله به توضیح آن نپرداخته ایم.

آموزش نکات کلیدی در مضراب زدن ساز تار به زبانی ساده

در ادامه خالی از لطف نیست، اشاره ای مختصر به ساختمان تار داشته باشیم،:

ساختمان اصلی ساز تار

اساتید تار ایران

در تاریخ ایران اساتید زیادی بوده اند که با زخمه زدن بر سیمهای تار، دل و جان ما را لرزانیده اند. در اینجا فقط اسم تعدادی از این بزرگان را می آوریم. غلامحسین فراهانی، نورعلی برومند، حسینقلی خان، سهراب و تهمورس پورناظری، داریوش پیرنیاکان، ارشد تهماسبی، روح الله خالقی، درویش خان، کیوان ساکت، فرهنگ شریف، جلیل شهناز، عبدالحسین شهنازی، ابوالحسن صبا، داریوش طلایی، هوشنگ ظریف، علی اکبر شهنازی، حسین علیزاده، بیژن کامکار، محمدرضا لطفی، مرتضی نی داوود، علینقی وزیری و…

می‌توانیم با گوش دادن به این قطعه که با ساز ایرانی سه‌تار نواخته شده است، برای لحظاتی چشمانمان را ببندیم و با صدای زیبای آن از دغدغه‌های روزمره دور شویم، از این رو پاره ایی از قطعه های گوش نواز تار را گرد آورده ایم.

تفاوت تار و سه تار چیست؟ (و شباهت)

20 اثر گلچین تکنوازی تار غمگین از بهترین های ایران (تصویری)

برای دانلود هر اثر کافی ست روی آن کلیک کنید. یا اینکه دکمه Alt کیبورد را نگه دارید و روی هر اثر کلیک کنید. یا اینکه اگر شروع به پخش کرد بجای دانلود شدن، روی علامت سه نقطه پایین سمت راست کلیک کنید و گزینه Save as را بفشارید و به هر فرمتی دوست دارید دانلود کنید. هر کدام دانلود نشد در بخش نظرات اعلام کنید تا مشکل سریعا رفع شود یا اینکه به صفحه منبع مراجعه کنید:

آموزش تار    تکنوازی تار این نوجوان در حضورشجریان،جلیل شهناز شاهزیدی- منبع

آموزش تار   تک نوازی تار بهار غم انگیز از رضا منبع چی- منبع

آموزش تار    تک نوازی زیبای تار از یک جوان علاقه مند- منبع

آموزش تار    تک نوازی بی نظیر تار محمدرضا لطفی- منبع

آموزش تار    تار نوازی در آواز دشتی- منبع

آموزش تار    تار جلیل شهناز دشتی- منبع

آموزش تار    تکنوازی تار استاد محمد رضا لطفی شماره 2- منبع

آموزش تار    تکنوازی بسیار زیبای تار در کنسرت سنتی- منبع

آموزش تار   تکنوازی تار قطعه شیدایی علی قمصری- منبع

آموزش تار    تکنوازی تار جلیل شهناز ابوعطا- منبع

از دست ندهید: سه تار بی کلام غمگین (دانلود 20 اثر برتر گلچین شده از بزرگان ایران)

تار-سه-تار
آموزش تار

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.