خانه / مطالب متنوع دیگر / آموزش تصویری و کامل نت خوانی موسیقی+ دانلود کتاب نوت و تئوری
آموزش کامل نت خوانی موسیقی به همراه کتاب

آموزش تصویری و کامل نت خوانی موسیقی+ دانلود کتاب نوت و تئوری

تئوری-موسیقی

ابتدا دو کتاب رایگان به شما معرفی میکنیم که بسیار برای یادگیری نت موسیقی برای شما کاربردی خواهند بود.

۱-دانلود کتاب تئوری موسیقی

بهترین و کامل ترین کتاب آموزش نت و الفبای موسیقی کتاب تئوری موسیقی نوشته مصطفی کمال پور تراب است. این کتاب به صورت گام به گام و به زبانی ساده شما را با الفبای موسیقی آشنا کرده و تئوری موسیقی را به شما علاقه مندان یادگیری این هنر می آموزد. مصطفی کمال پورتراب آهنگساز ایرانی و از اساتید تئوری موسیقی است. او از اعضای هیأت مؤسس و نایب رئیس شورای عالی خانه موسیقی ایران است.

دانلود کتاب تئوری موسیقی

 

۲- کتاب اموزش نت نویسی و نت خوانی و …

مسلما بدون توانایی خواندن نت های موسیقی باز هم قادر به نواختن موسیقی خواهیم بود. همانطور که بدون دانستن خواندن و نوشتن قادر به صحبت کردن هستیم. در هر دو حالت، فردی که توانایی خواندن و نوشتن ندارد، فرصت درک و ارتباط بهتر را از دست می دهد. توانایی خواندن نت های موسیقی، فهم شما را در تئوری موسیقی افزایش می دهد، شما را قادر می سازد قطعه ای را بنوازید که قبلا هرگز نشنیده اید و به شما کمک می کند که ایده های موسیقیایی خود را بهتر به دیگران منتقل کنید. این مهارت برای یادگیری کامل نیاز به مدتی زمان دارد اما اصول اولیه را می توانید در ادامه مطلب دنبال کنید.

دانلود کتاب آموزش نت نویسی و نت خوانی

 

این مطلب هم ممکن است برای شما جالب باشد: آشنایی با آلات موسیقی (اسامی ،سنتی و غربی)

و اما توضیحاتی ابتدایی در مورد نت های موسیقی

1 – نت های موسیقی

هفت عدد نت که به اشکال زیر از سمت چپ به راست خوانده می شوند:
سی      لا      سُل       فا      می       رِ       دو
do       re       mi       fa       sol      la        si
C        D        E        F         G        A        B

  • هر نت موسیقی در حالت “تیز یا زیر”: دییِز یا شارپ (Sharp) خوانده می شود و با علامت ” ♯ ” نمایش داده می شود. مثال: ♯F (فا دییِز)
  • هر نت موسیقی در حالت “بم”: بِمُل یا فِلَت (Flat) خوانده می شود و با علامت ” ♭ ” نمایش داده می شود. مثال: ♭F (فا بِمُل)

 

2 – پنج خط حامل

نتهای موسیقی، علائم و نشانه ها همگی وقتی معنا پیدا می کنند که روی 5 خط موازی با فواصل یکسان قرار می گیرند. این خطوط در تمام صفحات موسیقی در چندین ردیف پشت سر هم و با فواصل یکسان کشیده شده اند. خطوط حامل نت های موسیقی را در روی خطوط و بین خطوط حمل می کند. از این رو به آنها خطوط حامل گفته می شود.

 

3- کلید موسیقی (Clef)

اولین علامتی که روی خطوط حامل نوشته یا کشیده می شود، “کلید” است. این کلید به شما می گوید که، خطوط و فواصلی که بر روی خطوط حامل قرار دارند برابر با چه نت هایی هستند.

  • کلید سُل (کلید تریبل):

به این دلیل به آن کلید سل گفته می شود، زیرا به دور خط نت سُل (G)، یک دایره می کشد. این کلید برای نوشتن نت های موسیقی اکثر صدا ها و آواهای موسیقی مانند: سوپرانو (Soprano)، متزو سوپرانو (Mezzo-Soprano)، آلتو (alto) و تنور (Tenor)، ساز های چوبی-بادی (مانند: فلوت، کلارینت و …)، ساز های زهی (مانند: ویالون و گیتار) و ساز های برنجی (مانند: ساکسیفون و ترومپت) مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین با تمام نت های قابل نواختن با دست راست روی پیانو نیز مطابقت دارد.
نت هایی که بر روی خطوط حامل در “کلید سُل” نواخته می شوند به ترتیب از پایین به بالا عبارتند از: E، G، B، D و F. و نت های بین خطوط نیز به ترتیب از پایین به بالا، F، A، C و E هستند.

  • کلید فا (کلید باس):

به این دلیل به آن کلید فا گفته می شود، زیرا خط حامل نت فا (F) را با قرار دادن دو نقطه در دو طرف این خط معین می کند. کلید فا برای نوشتن نت های موسیقی ساز های با تن صدای بم یا پایین (مانند:  باس، باسون)، ساز های برنجی (مانند: ترومبون، توبا) و ساز هایی دیگری مانند ویالون سل، یوفونیوم، باریتوم استفاده می شود. همچنین قطعات پیانو برای دست چپ نیز اینروزها عموما در کلید فا (F) نوشته می شوند.
نت هایی که بر روی خطوط حامل در “کلید فا” نواخته می شوند به ترتیب از پایین به بالا عبارتن از : G، B، D ، F و A. و نت های بین خطوط نیز به ترتیب از پایین به بالا، A، C، E و G هستند.

 

4 – مایه نما (Key Signature)

درست در سمت راست کلید سل یا کلید فا، پیش از آغاز نت ها، زیر و بمی نت ها با علائم ♯ و ♭مشخص می شود. این مجموعه علائم مایه نما خوانده می شوند که در واقع مایه یا تن موسیقی ما را مشخص می کنند.

  • علامت بِمُل (♭  ) در کنار کلید سل یا کلید فا، به این معنی است که تمامی نت ها روی آن خط یا بین این خطوط، باید به صورت بمل ( ♭ )  نیم گام یا نیم پرده به پایین نواخته شوند. بنابرین اگر علامت ♭ در کنار کلید، روی خطی از خطوط حامل قرار بگیرد که مطابق با نت B باشد، تمامی نت های B تا انتها باید به صورت “بِمُل” یا B♭ نواخته شوند که در میانه نت B (سی) و نت A (لا)  قرار دارد.
  • علامت دییِز (♯) در کنار کلید سل یا کلید فا، به این معنی است که تمامی نت ها روی آن خط یا بین این خطوط، باید به صورت بمل ( ♯ )  نیم گام یا نیم پرده به بالا نواخته شوند.
  • اگر مایه نما مشخص کند که نت سی (B) به عنوان مثال تا انتها باید به صورت “بِمُل” نواخته شود، یک علامت ( ) پیش از نت B تعیین می کند که این نت خاص و دیگر نت های B در آن میزان باید به جای B♭ به صورت B نواخته شوند.

 

5 – میزان نما (Time Signature)

در سمت راست “مایه نما” (در صورت وجود) “میزان نما” قرار دارد. میزان نما به طور معین، از دو عدد تشکیل شده است و شبیه به یک کسر به نظر می رسد. ممکن است تا انتهای یک قطعه موسیقی ثابت باشد و همین طور می تواند در فواصل زمانی مختلف تغییر کند.

  • عدد بالا: مشخص می کند که در هر “میزان” چند ضرب وجود دارد. برای مثال اگر میزان نما ¾ باشد، به این معنی است که در هر میزان 3 ضرب وجود دارد.

نکته:

“میزان” توسط خطوطی  عمود بر خطوط حامل مشخص می شود. به این خطوط، خط میزان گفته می شود.

  • عدد پایین: مشخص می کند که چه نوع نتی یک ضربی است. این عدد معمولا 4 است و این معنا را می دهد که هر “نت سیاه  یا ¼ ” (گام بعدی را بخوانید)، معادل یک ضرب است. همچنین اگر 2 باشد که در آن هر “نت سفید یا ½ “، معادل یک ضرب است و  اگر 8 باشد هر “نت چنگ یا 1/8” معادل یک ضرب است.

 

6 – با توجه به میزان نما، نت ها را بنوازید و به موقع سکوت کنید.

اکنون می توانید تمامی نت ها را روی خطوط حامل بخوانید. کلید، “مایه نما” و “میزان نمای” هر قطعه موسیقی را تشخیص دهید، اما نمی توانید معنای علائم مختلفی را که روی خطوط و لا به لای خطوط قرار می گیرند متوجه شوید. برای شکل گیری یک قطعه موسیقی، صدای هر نت موسیقی در هر میزان باید به اندازه معینی ادامه پیدا کند و همچنین در لا به لای این نتها باید در فواصل زمانی معینی سکوت وجود داشته باشد. سکوت به این معنی که در این فواصل هیچ نتی نواخته نمی شود. علائم گوناگونی برای نشان دادن مدت زمان کشش نت و سکوت ها وجود دارد که در ادامه آن ها را فرا خواهیم گرفت.

  • نت گرد یا نت کامل: به صورت دایره ای در خطوط حامل ظاهر می شود و این نت در میزان 4/4 به اندازه 4 ضرب ادامه پیدا می کند یا کشیده می شود. نت گرد واحد مبنایی است برای دیگر نت ها؛ به این معنی که میزان کشش دیگر نت ها نسبت به این نت سنجیده می شود.
  • سکوت گرد یا سکوت کامل: یک مستطیل سیاه رنگ که از خط حامل دوم به پایین آویزان است. از لحاظ ارزش زمانیف معدل نت گرد است. هرچند که در موقعیت هایی به معنای سکوت در کل میزان است حتی اگر نت گرد به معنای این میزان کشش نباشد. برای مثال در میزان ¾  نت گرد نمی تواند استفاده شود، چون برای یک میزان زیادی بزرگ است. با این وجود سکوت گرد (سکوت کامل) گاهی برای نشان دادن سکوت در کل میزان مورد استفاده قرار می گیرد.
  • نت سفید یا نت ½ : از لحاظ ارزش زمانی، ½  نت گرد محسوب می شود. نت سفید به صورت یک دایره و یک خط راست در خطوط حامل قرار می گیرد. این خط راست می تواند در سمت راست به سوی بالا یا در سمت چپ به سوی پایین کشیده شود. در یک میزان 4/4، صدای نت سفید به اندازه 2 ضرب ادامه پیدا می کند.
  • سکوت سفید: یک مستطیل سیاه رنگ که روی خط حامل سوم به سمت بالا می نشیند و ارزش زمانی اش به اندازه نت سفید می باشد.
  • نت سیاه یا نت ¼:  از لحاظ ارزش زمانی، ¼ نت گرد محسوب می شود. یک دایره سیاه رنگ تو پر که یک خط مستقیم از یک سمت ان به یک سو کشیده شده است. در یک میزان 4/4، صدای نت سیاه معادل 1 ضرب خواهد بود.
  • سکوت سیاه یا ½: یک علامت منحصر به فرد که شبیه پرنده ایست که به یک سو به پرواز در آمده است.  گاهی این علامت به شکل آینه تصویر “سکوت چنگ” نشان داده می شود.
  • نت چنگ:  از لحاظ ارزش زمانی، 1/8 نت گرد محسوب می شود. در یک میزان 4/4، صدای نت سیاه معادل ½  ضرب خواهد بود. نت چنگ شبیه به نت سیاه است، با این تفاوت که در انتهایش چیزی شبیه به یک دم یا یک پرچم نیز وجود دارد که به سمت خطوط حامل خمیده می شود.

نکته: دو نت چنگ یا بیشتر به وسیله یک خط افقی از پایین یا از بالا به یکدیگر مطابق شکل متصل می شوند.

  • سکوت چنگ: یک خط اریب که در انتهایش چیزی شبیه به پرچم به سمت چپ و مابین خطوط حامل دوم و سوم کشیده شده است. ارزش زمانی سکوت چنگ معادل نت چنگ است.
  • نت دولا چنگ: ارزش زمانی اش 1/16 نت گرد است و در یک میزان 4/4 صدای نت دولاچنگ معادل ¼ خواهد بود. نت دولاچنگ شبیه به نت چنگ است با این تفاوت که در انتهایش دو پرچم دارد.

نکته: نت های دولاچنگ با دو خط افقی موازی به یکدیگر متصل می شوند.

  • سکوت دولاچنگ: شبیه به سکوت چنگ با این تفاوت که یک پرچم دیگر در زیر پرچم اول و مابین خطوط حامل سوم و چهارم کشیده شده است. ارزش زمانی سکوت دولاچنگ معادل نت دولاچنگ است.
  • هنگامی که یک نقطه در کنار یک نت یا یک سکوت قرار می گیرد، باید به اندازه نصف ارزش زمانی نرمال نت بیشتر ادامه پیدا کند. برای مثال: یک نقطه در کنار نت سفید، به این معنی است که آن نت باید به اندازه 3/2 یک نت سفید معمولی ادامه پیدا کند. از آنجایی که یک نت سفید در میزان 4/4 معادل دو ضرب می باشد، پس با یک نقطه در کنارش این نت باید 3 ضرب ادامه پیدا کند.
  • نت ها و سکوت هایی با زمان های کوتاهتر نیز وجود دارند، که از همان الگوی نتهای چنگ و دولا چنگ پیروی می کنند.

و اما بخوانید: معرفی کامل موسیقی ایرانی و سازهای آن+ انواع نت و ردیف

 

7 – به چگونگی نواخته شدن نت ها توجه کنید.

  • به نواخته شدن دو یا چند نت به طور همزمان “کورد” یا “آکورد” گفته می شود. برای نشان دادن یک کورد، نت ها روی یک دیگر و به صورت ستونی، روی خطوط حامل نشان داده می شوند. آکوردها تنها در ساز های پولیفونیک (توانایی نواختن چند نت به صورت مستقل یا همزمان) مانند گیتار و پیانو امکان نواخته شدن دارند.
  • اگر دو نت به وسیله یک کمان به یکدیگر متصل شده باشند، این خط خمیده، خط اتحاد یا خط اتصال خواهد بود. خط اتحاد تنها بین نتهای همنام (از لحاظ آوایی و نه ارزش زمانی)  اتفاق می افتد و به این معنی است که ارزش زمانی هر دو نت باید با یکدیگر جمع شود. کاربرد خط اتحاد برای مواقعی است که می خواهیم در فاصله زمانی که صدای یک یا چند نت ادامه پیدا می کند، نت های دیگری در این بین نواخته شوند.  خط اتصال بین نت های همنام و غیر همنام کشیده می شود و به این معنی است که نتها باید به صورت به هم پیوسته و بدون وقفه نواخته شوند.
  • اگر نتی را دیدید یک نقطه در بالا یا در زیر آن قرار گرفته است، باید بدانید که خواندن یا نواختن اینگونه نت ها باید با یک سکوت کوتاه یا یک وقفه همراه باشد. به طوری که مجموعه این نتها به صورت غیر پیوسته و منقطع نواخته می شوند.  به اینگونه نواخته شدن نت ها “استاکاتو” گفته می شود.
نکته ها: 
  • برای یادگیری صحیح و سریعتر موسیقی، بهتر است زیر نظر یک استاد با تجربه و تایید شده آموزش ببینید.
  • قطعات پیانو روی دو مجموعه از خطوط حامل در زیر هم نوشته می شود. به صورتی که نت های دست راست روی یک مجموعه از خطوط حامل در کلید سل نوشته می شود و نت های دست چپ روی یک مجموعه از خطوط حامل در کلید فا نوشته می شود.
  • هنگام خواندن و نواختن نت های موسیقی از یک مترونوم استفاده کنید. مترونوم به شما کمک می کند که نت ها را با ارزش زمانی صحیح بنوازید.
  • تمپو یا سرعت نواختن یک قطعه موسیقی معمولا در بالای خطوط حامل مشخص می شود. برای تعیین سرعت نواخته شدن نت ها از کلمات ایتالیایی مانند “آلگرو” allegro (زنده یا سریع) و یا “آندانته” andante ( گام های آهسته) و همچنین به وسیله “تمپو” (tempo) که بیانگر تعداد ضرب ها در دقیقه است، استفاده می شود. مترونوم بهترین وسیله برای همساز شدن با این استاندارد است.
  • نرم افزار ها و اپلیکیشن های گوناگونی برای خواندن و نواختن همزمان نت های موسیقی وجود دارد. نرم افزار Guitar Pro بهترین نمونه برای استفاده ساز گیتار به شمار می رود.
  • یادگیری خواندن و نواختن نت های موسیقی ممکن است در ابتدا با کندی صورت گیرد. اما به مانند خواندن و نوشتن بعد از مدتی جزئی از وجود شما خواهد شد و خواهید توانست نت های موسیقی را بدون فکر کردن بخوانید و فقط روی نواختن خود متمرکز شوید.
  • خواندن نت های موسیقی در صورتی که به نواختن یک ساز موسیقی، گام ها، تکنیک ها و نت ها آشنایی داشته باشید بسیار ساده تر و قابل فهم تر خواهد بود.
  • توجه داشته باشید که اگرچه گام های بالا اکثر اصول اولیه نت خوانی را در بر می گیرند اما به هیچ وجه کامل نیستند. تئوری موسیقی، سبکهای و ساز های گوناگون با تکنیک های متفاوت نوازندگی هر کدام نیاز به سا عت ها و صفحات بی شماری توضیحات مفصل دارند که از دامنه این مقاله بسیار فراترند.

مطالب فوق را یکبار دیگر مرور کنید و کتاب ها را نیز دانلود نموده و حتما مطالعه نمایید تا بتوانید نت خوانی و نت نویسی را به صورت کامل از آکادمی موسیقی سازی ها بیاموزید.

نکته مهم! برای یادگیری یک ساز موسیقی، با این بسته های آموزشی فوق العاده شروع کنید! 

منبع نوشته: اینگونه

حتما بخوانید!

104 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

  • علی مشایخی
    دی 5, 1396 4:01 ب.ظ

    با سپاس از وبسایت شما ، بنده 80 سال دارم و شصت و سه چهار سال پیش ضمن کار و تحصیل به کلاس های هنرستان ,الی موسیقی می رفتم و شاگرد زنده یادان مصطفی پورتراب و فریدون فرزانه و هوشنگ استوار بودم و البته آکوردیون را نزد استاد پورتراب و سلفژ و دیکته موسیقی را نزد استادان فرزانه و استوار آموختم ولی از حدود 40 سال پیش دست به ساز نزده ام ، اخیرا یک کیبورد 5 اکتاو هدیه گرفته ام و تصمیم دارم در این سن و سال هم به نواختن ادامه دهم اگر چه انگشتانم سوبلس و انعطاف لازم را از دست داده است ، ضمن سپاس مجدد ممنون خواهم شد که در صورت امکان در مورد کار با دست چپ راهنمایی فرمایید چون همان گونه که استحضار دارید نواختن کیبورد با آکوردیون خیلی متفاوت است .با احترام

    پاسخ
    • درود بر شما جناب مشایخی. این ویدیو راهنمای خوبی برای شما خواهد بود: https://www.youtube.com/watch?v=6e3ymaSCKwU
      سوال دیگری بود در خدمتیم

      پاسخ
    • سلام به بزرگوارانیکه عاشق موسیقی واموزش موسیقی هستند.همانطور که میدانیم.موسیقی غذای روح است وارامش روح وروان وبنده از شما که به رایگان کتاب نت واموزش تئوری موسیقی را دراختیار میگذارید تا رایگان دانلودکنند ممنونم الهی زنده باشید.بهنظر من باید ولازم است ویروران وعاشقان موسیقی ایرانی بخصوص سنتی موارد وکتاب ونوشته های گهر بار بیشتری برای اموزش ویهد گرفتن وزدن موسیقی در اینترنت قرار دهید.ممنونم از همه سروران.درضمن خواهش دارم.من 70سالم هست ودراین مدت خانه نشینی کرونا تمبو را ازراه اینترنت بخصوص استاد مهران امی اصلانی یاد گرفتم ودرحال افزایش یادگیری هستم.فامیل وخانواده ام تعجب کردند.ودراین مدت خیلی هارا تشویق کردم وسازهای مختلفی را شروع کردن.لذا استدعا دارد چند نت شاد برای شادی خانواده وفامیل معرفی کنید یا خریداری ویا دانلود کنم.فدای همه عزیزان واساتید محترم بشم.سربلند باشید.

      پاسخ
      • باسلام و خسته نباشید بنده مهدی کرمی هستم وب سازنی علاقه بسیاردارم نهوی صداوانگشت گذاری را ب خوبی یادگرفته ام ولی نت هارا یادنمیگیرم اصلا ?ممنونم اگر راهنماای کنید.باسپاس فراوان.

        پاسخ
      • درود برشما

        پاسخ
  • علی مشایخی
    دی 5, 1396 4:02 ب.ظ

    با پوزش از اشتباه در تایپ واژه عالی به جای آلی

    پاسخ
    • خواهش

      پاسخ
    • حسین روحانی
      تیر 9, 1397 9:29 ب.ظ

      بازهم اشتباه شد . بنویسید آلی و عالی جابجا نوشته شده

      پاسخ
      • محسن ابراهیم زاده
        تیر 26, 1399 10:20 ق.ظ

        آقا سلام اول اینکه سایتتون عالی بود هست و خواهد بود
        من نمیتونم اکورد فا رو درست بزنم یه راه بهم پیشنهاد بدین

        پاسخ
    • سلام من سنتور کار میکنم از لحاظ ریزنوازی و نت هیچگونه مشکلی ندارم فقط ایراد بزرگ من ریتم میباشد چه کتاب ویا چه نرم افزاری را پیشنهاد می فرماییددر ضمن سنم ۶۱ سال میباشداز لطف شما کمال تشکر را دارم

      پاسخ
    • علی عباسی
      مرداد 12, 1399 2:13 ق.ظ

      عالی بود خیلی ممنون

      پاسخ
  • سلام ممنون از وبسایت خوبتون و اموزنده بود

    پاسخ
  • خوبتون میخاستم بینم باید چه قدر و کجا ها سکوت کنم

    پاسخ
    • سلام. باید تا می توانید نمونه ببینید. بخصوص نمونه های سنتی بزرگان، این موضوع کمی تجربه می خواهد..

      پاسخ
  • سلام.ممنون از مطالب مفیدتون.میخواستم خدمتتون عرض کنم در توضیحات اموزشی کلید این حرف اشتباه اس که مثلا چرا به کلید سل میگن سل چون از خط نت سل کشیده میشه.باید بگین چون این کلید سل هست نتی که روی خط دوم قرار میگیرد نت سل هست.یا کلید فا چرا بهش میگن فا چون با دو تا نقطه نت فا رو نشون میده توضیحش اشتباس.مطلب یکی هست و درست ولی لطفا توضیحش رو درست کنین

    پاسخ
  • سلام ممنون از مطالب خوبتون . من چند ماهه که دارم بدون نت خوانی ساز قوپوز یا همون ساز عاشیقی می نوازم میخواستم بدونم با این نت ها و خوندنش منم میتونم ساز قوپوز بنوازم .چون توی اکثر سایت های نت خوانی هیچ صحبتی از ساز قوپوز نشده . ممنون میشم اگه راهنمایی کنین

    پاسخ
  • با سلام و تشکر …ایا امکان داره اوا و ارزش زمانی تمامی هفت نت را تشریح کنید.ممنون

    پاسخ
  • با سلام بنده کتاب درویش خان را به اتمام رسانیدم ولی چون در چهار سال گذشته به خاطر مشغله کاری ساز نزده ام می خواستم اگر امکان داردلطف کنید اسامی نت ها روی دسته ساز با 28پرده را بفرمایید چون من قبلا با ساز 25 پرده کار کردهام ولی الان سازی که دارم 28 پرده است کمی کیج شدهام لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
  • عالی عالی

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید من تازه می خوام شروع کنم به ساز سنتور ولی چون وقت کلاس رفتن ندارم می خواستم بپرسم چطور میتونم آموزش ببینم با تشکر

    پاسخ
  • ببخشید میخواستم ببینم من با ۴۷ سال سن میتونم ویولن را از صفر شروع کنم و کامل یاد بگیرم…؟

    پاسخ
    • درود. بستگی به فاکتورهای مختلفی مثل علاقه، استعداد و اختصاص وقت دارد. اگر به اندازه کافی دارای این فاکتورها باشید، قطعا می توانید!

      پاسخ
      • استعداد را فاکتور بگیرید چون گفتن کلمه استعداد باعث می شود خیلی افراد اهدافشان را به بهانه نداشتن استعداددنبال نکنند البته اشتباه برداشت می کنند آن چیزی که باعث می شود در یادگیری یا دنبال کردن اهداف و علائق شان باز بمانند نداشتن پشتکار و تمرین و همت کافی هست و نه نداشتن استعداد.
        اگر پشتکار و علاقه داشته باشید قطعا می توانید . اکثر انسانها دارای استعداد تقریبا همسان و هم اندازه هستند و خیلی تفاوتی ندارند حالا برخی شاید اندکی بیشتر اما نه انقدر که تاثیری در یادگیری مثلا موسیقی داشته باشد . حالا شاید استعداد زیاد از حد باعث شود یکی بشود بتهوون
        اما چیزی که یادگیری و مهارت اموزی را متفاوت میکند پشتکار و تمرین و علاقه و ممارست هست و خلاصصصصص اکر اینها را دارید هیچ چیزی نمی تواند جلوی یادگیری شما را بگیرد . حتی اگر کل دنیا هم در مقابل شما قرار گیرند شما یادخواهید گرفت . ببخشید طولانی شد

        پاسخ
  • با سلام
    ازتون یه سوال داشتم و میخواستم اگه امکانش هست بصورت کامل راهنمایی کنید.
    بنده علاقه ی زیادی به فراگیری ساز قانون دارم اما با توجه به اینکه توی شهرستان زندگی میکنم و هیچ آموزشگاهی تا شعاع 150 کیلومتری ما نیست، میخوام مقدمات اولیه رو بصورت خود آموز یاد بگیرم.
    آیا فراگیری بصورت خود آموز امکان پذیر هست؟از کجا باید شروع کنم و کتاب و فیلم آموزشی در این زمینه هست؟ و سوال آخر قیمت یه ساز قانون چقدر است و چه مدلی باید انتخاب کنم؟
    با تشکر و سپاس فراوان

    پاسخ
  • سلام
    من علاقه زیادی به موسیقی دارم اما بنابر دلایلی امکان شرکت در کلاس های موسیقی را ندارم میخاستم بدانم ایا با استفاده از ین جزوات شما میتوانم حداقل نت خوانی را بیاموزم یا خیر چون وقتی این مطالب را میخانم چیز زیادی دستگیرم نمیشود

    پاسخ
  • سلام بنده آموزش ویالونم بزارید لطفا..

    پاسخ
  • محمدحسین میرزایی
    خرداد 14, 1397 10:35 ق.ظ

    بله

    پاسخ
    • ارمیا کمالی
      خرداد 19, 1399 10:54 ق.ظ

      من ۱۳ سال سن دارم میتونم گیتار یاد بگیرم یعنی اندازه انگشتام به نظر شما اندازه مناسبی برای زدن هست چون اکورد (فا) رو نمیتونم بزنم میگم شاید مشکل از سنمه و اندازه انگشتام باشه

      پاسخ
  • ببخشید یه سوالی داشتم. اگه موسیقی تو فیلمی باشه ، چطوری میشه نت اونو بدست اورد. البته موسیقی معروفی نیست و کوتاهه و در وسط فیلم هست. فقط میخوام بدونم کسی یا برنامه ای هست که بتونه نت اونو در بیاره؟ البته برنامه که فک کنم نشه چون وسطش حرف میزنن.؟

    پاسخ
    • سلام تو گوگل سرچ کنید موسیقی متن فلان سریال.بعد اگه ب نتیجه رسیدین پیدا کردن نتش سخت نیست.اونم سرچ کنید پیدا میشه

      پاسخ
    • سلام دوست عزیز اسم اهنگ رو بگو تا نتشو برات دربیارم و بفرستم سر فرصت

      پاسخ
  • سلام ممنون از سایتتون من تازه ارگ یاد گرفتم میخاستم بدونم یه کتابی هست که توش نت آهنگ ها باشه یعنی آهنگای ده سال پیش تا الان اگه هست راههنماییم کنید .
    زنده و پیروز باشید.

    پاسخ
  • حسین روحانی
    خرداد 30, 1397 11:07 ب.ظ

    سلام. آیا الزاما یادگیری نت و یا کلا ساز سه تار یا غیره را ازطریق فیلم و آنلاین قابل یادگیریه یا تنها حصورفیزیکی با اساتید لاید یادگرفت ممنون

    پاسخ
  • سلام من میخوام شروع به گیتار نواختن بکنم ولی نتا رو بلد نیستمو تازه واردم باید چکار کنم؟

    پاسخ
  • بسیار عالی بود متشکرم?✋

    پاسخ
  • حسین روحانی
    تیر 9, 1397 9:47 ب.ظ

    بادرود وسلام . بنده لازم است اول بگویم بنده ازنظرسطح یادگیری (کامپوتر رادرسطح متوسط 3 ماهه یادگرفتم حتی ادیت فیلم نصب ویندوز و… ) ولی آنچه توجه میکنم ازمتن ها واشکال ظاهری موجود نت یادگیری را بهیچوجه متوجه نمیشوم وتنها حفط نت و برعکس را یادگرفتم وحفظ شکل های گرد .سیاه.چنگ.دولاچنگ وو.. حال آیا این مشکل را الزاما باحضور درکلاسها میتواندکمک کند یا آنهم مشکل است گویی بزبانی دیگر است که متوجه منظور دروس نمیشوم وسخت مرا نگران کرده . ضمنا اهل صداوآواز وشناخت دستگاههای آوازی هستم درسطح متوسط خوب . .ممنون میشوم توضیحی بفرمایید

    پاسخ
  • سید علی جعفری
    تیر 14, 1397 10:28 ق.ظ

    سلام و درود بر شما ،دنبال ی استاد سلفژ تو تهران هستم ،خودم شمال زندگی میکنم و ۲۳ سالمه میتونید استاد خوبی رو معرفی کنید؟

    پاسخ
    • با سلام و احترام

      برای دوستانی که بهر دلیل امکان حضور در کلاس رو ندارن،
      میتونم توصیه کنم که کتاب ” تئوری مقدماتی موسیقی” اثر مسعود ویسی رو مطالعه کنن که به روشی بسیار ساده و در عین حال آکادمیک مفاهیم اولیه و بیسیک موسیقی رو شرح داده!

      با توجه به اینکه چند کتاب رفرنس قدیمی ما در مورد تئوری موسیقی با نگاهی خاص از سوی اساتید فقید نوشته شده که قطعا” هنرجو برای درک و فهم مطلب یاید سر کلاس حضور داشته باشه،
      کتابی که معرفی کردم مشکل نبود وقت و… رو تقریبا” منتفی کرده و هنرجو میتونه با کمی دقت و تمرکز براحتی اصول نت خوانی و کلا” تئوری مقدماتی رو بدون استاد یاد بگیره!

      با تشکر

      پاسخ
    • به استاد محمدرضا صادقی یا فرید عمرانلو
      مراجعه فرمایید

      پاسخ
  • ببخشید این نت های برای ویلون هم هست؟؟؟ممنون از سایت خوبتون

    پاسخ
  • با سلام و سپاس از مطالب عالیتون.
    عذر میخوام تفاوت نوشتن نت با دسته به سمت بالا و نت با دسته به سمت پایین چیه؟
    عذر میخوان این نشانه

    پاسخ
    • تفاوتی ندارد. یک استاندارد نگارشی است. منهای پایینتر از خط سوم حامل دسته به سمت بالا و نتهای بالای خط سوم با دسته پایین نوشته میشوند. علت آنهم کمک کردن به چشم برای تشخیص بهتر تن یا همان نت مورد نظر هست وگرنه غیر از ظاهر هیچ تفاوتی باهم ندارند.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید یه سوال داشتم.من تاحالا موسیقی کار نکردم و هیچ اطلاعاتی ازش ندارم به نظرتون میشه خودم نواختن پیانو و نت خوانی رو حتی شده فقط یک قطعه رو به تنهایی یاد بگیرم؟
    ممنون از ککمکتون

    پاسخ
  • سلام من دانشجو رشته موسیقی هستم و سازتخصصیم پیانو هست . ولی به گیتار الکتریک علااقه دارم (که البته در دانشگاه ایران به غیر از موسی قی کلاسیک … رشته ای نداریم که این ساز رو انتخاب کنم . خواستم بپرسم بنظرتون من میتونم ساز دوم گیتار الکتریک رو تو اموزشگاه تمرین کنم و در کنارش ساز اولم که پیانو هست رو هم تمرین کنم ؟ و به نظرتون چند ماه یا چند سال بعد از ساز اول خوبه که ساز دوم هم انتخاب کنم ؟

    پاسخ
  • با سلام و احترام
    بنده دارم کلارینت کار میکنم و برای نت خوانی و سلفژ بصورت تصویری سایت میتونید به من معرفی کنید.

    پاسخ
  • ببخشید کسی هست باغلاما بلد باشه

    پاسخ
  • سلام من کاملا گیج شدم نمیدونم چجوری باید اهنگ سازی رو شروع کنم لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
  • با سلام و احترام بنده ساز کلارینت را بصورت گوشی مینوازم و الان میخوام نت خوانی وسلفژ شروع کنم ایا این پکیج برای کلارینت سل کاربرد داره و اینکه از دوستان خواهشمندم اگر کتاب و یا… مشناسن معرفی کنند سپاسگذارم

    پاسخ
  • سلام
    ببخشید من تازه میخوام شروع کنم ولی از متنی ک گذاشتین چیزی نفهمیدم ینی ممکنه ک من نتونم یاد بگیرم؟

    پاسخ
    • سلام . اگه به موسیقی واقعا علاقه داشته باشی اینقد زود یاد میگیری که خودت هم باورت نشه … نگرانی به دلت راه نده

      در ره منزل لیلی که خطرهاست در آن
      شرط اول قدم آنست که مجنون باشی…

      پاسخ
  • باسلام من تازگیا یه ساز به اسم کالیمبا هدیه گرفتم که بهش پیانوی انگشتی هم میگم اینجور که شنیدم ترتیب نت ها در این ساز متفاوت هست میشه یه راهنمایی کنین با تشکر

    پاسخ
  • خدمت همه دوستان تجربه خودمو عرض میکنم.با کتاب و سی دی و نرم افزار یا نمیشه یا اگر بشه موسیقی آموخت برای ما که سنی از مون رفته دیر شده.با حضور در کلاس و استاد و
    اونم نه با نت زدن بلکه ترانه آموختن راه بهتریه .مثلا آهنگ گلنار …. موفق باشید

    پاسخ
  • سلام ببخشید میشه لطف کنین نام مدرس دوره رو هم بگین؟

    پاسخ
  • با سلام . لطفا اگه میشه یک کتاب خیلی خوب برای اموزش ساده ی نت خوانی بهم معرفی کنید. میخوام ساز کمانچه کار کنم واقعا نت خوانی برام یه معضل ثقیل شده … خواهش میکنم اگر کسی یه کتاب خوب در رابطه با نت خوانی میدونه بهم معرفی کنه. متشکرم

    پاسخ
  • با تشکر از شما و مطالب بسیار جالب و آموزنده . لطفا یک منبع یا فایل آموزش ت خوانی یا آموزش تار معرفی کنید. سپاسگزارم.

    پاسخ
  • سلام ممنون از سایتتون من تازه ارگ یاد گرفتم میخاستم بدونم کتابی یا سایتی هست که توش نت آهنگ ها باشه . متشکرم

    پاسخ
  • سلام آسون ترین ساز چیه

    پاسخ
  • سلام باتشکر از تلاش ارزشمند تان جهت آموزش و درک ویادگیری و ارتقا یادگیری در سطح عموم مردم؛ بعرض میرسانم، با حدود 60 سال سن که از موسیقی هیچ نمیدانم و علاقه به یادگیری تنبور دارم. دسترسی به آموزشگاه وکلاس ندارم آیا فیلم های آموزشی جهت یادگیری ساده و آسان ،میتوانید معرفی بفرمایید؟. تشکر

    پاسخ
  • سلام
    من میخوام تدریس نت خوانی و نت نویسی به بچه های ۷ تا ۱۳ سال و در یه آموزشگاه به عهده بگیرم…میشه بگین ب عنوان یه راهنما برای تدریس این کتاب به من کمکم میکنه یا خیر؟

    پاسخ
  • سلام میخوام ارگ یاد بگیرم فقط برای نوازندگی عروسی آیا همین نت خوانی به دردم میخوره شروع کنم تاحالا کار نکردم

    پاسخ
  • ضمن عرض ارادت و احترام
    از زحمات فراوان عزیزان زحمتکش سایت عالی و فوق العاده‌ی سازیها جهت یاری هنر دوستان و کمک به ارتقای علم موسیقی و درخشش حقانی این فرهنگ اصیل، نهایت سپاس و امتنان را داریم و
    از حضرت مقتدر،توفیق و اقتدار روز افزون برایتان خواهانیم.
    ارادتمند شما،حسین نجفی
    کارشناسی موسیقی کلاسیک دانشگاه تهران

    پاسخ
  • سلام و عرض احترام
    این اموزش شامل ساز سنتور هم میشه ، و اینکه لطف میکنید چندتا کتاب و فیلم آموزشی راجب نواختن ساز سنتور را بهم معرفی کنید

    پاسخ
  • ممنون از دیدگاه و اموزنده

    پاسخ
  • یک دنیا سپاس . ممنون از شما . مطالب بسیار ارزشمندی را دانلود کردم و از این بابت خیلی خوشحالم . سلامت باشید .

    پاسخ
  • سلام آیا بطور مثال برای آهنگ مرغ سحر آقای نی داود تصویری که شعر مرغ سحر را براساس ریتم آن در زیر نت ها نوشته باشد وجود دارد؟ سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام . من مدت کوتاهی هست ک ویولن نواختن رو شروع کردم. و نکته های اولیه رو هم بلدم و سوالی که برام پیش اومده و تو کتابی هم جوابش رو پیدا نکردم اینه ک از کجا باید بفهمیم رو کدوم سیم باید بنوازیم یعنی نت ها رو داریم اما جایی نگفته روکدوم سیم ارشه رو بکشیم و نمیدونم کجا میتونم جواب سوالم رو پیداکنم

    پاسخ
  • سلام
    همه که نباید موسیقی دان باشند.
    به نظرم اگر هرکس بتواند به موسیقی مورد علاقه خودش خوب گوش بده و لذت ببره کار بزرگیه. مگه همه ما باید مکانیک یا برقکار یا نقاش اتومبیل بشیم. اما همه رانندگی میکنیم و لذتشو میبریم.
    خلاصه اینکه یادگیری هر هنری لوازم خودشو میطلبه . هر کس داره بسم الله.

    پاسخ
  • سلام هر تار سنتور بیانگر چه نتی است یا هر نت در کجای سنتور زده می شود

    پاسخ
    • از این همه کامنت اتفاقی کامنتت شما رو دیدم.این شاید نشونه ای باشه برای کار شما.
      نت ها روی سنتور به ترتیب از پایین به بالا چه برای سیم های زرد چه سفید و چه پشت خرک سیم سفید:
      1)می
      2)فا
      3)سل
      4)لا
      5)سی
      6)دو
      7)ر
      8)می
      9)فا

      پاسخ
    • از پایین به بالا برای سیم های سفید،زرد و سفید پشت خرک به ترتیب:
      1)می
      2)فا
      3)سل
      4)لا
      5)سی
      6)دو
      7)ر
      8)می
      9)فا

      پاسخ
  • حسام الدین
    مرداد 16, 1398 4:11 ق.ظ

    سلام استادعزیز بنده میخواهم آکاردئون یاد بگیرم اما در اطراف کلاسی آموزشی این ساز نیست لطفا راهنماییم بفرمایید چکار کنم متشکرم

    پاسخ
  • سلام.من عاشق موسیقی ام از بچگی ولی شرایط اقتصادی از طرفی گرون بودن این رشته تو دانشگاه ها نتونستم ازطرفی اینایی که نوشتین اصلا حالیم نشد

    پاسخ
  • عطابزرگمهر
    شهریور 12, 1398 11:29 ب.ظ

    باسلام به همه نوازندگان خوب
    واقعاازراهنماییهای شمااساتیدممنونم

    پاسخ
    • سلام نت ها روچ جوری بشناسم و راحت دستم بیاد ؟ ؟؟

      پاسخ
      • سلام‌..درودفراوان
        عرض ادب
        من تازه میخواستم ارگ بزنم هیچ دسترسی بکلاس و اموزش حضوری ندارم از نت ایناهم سردرنمیارم میشه بگین چکار کنم

        پاسخ
  • سلام
    من قصد یادگیری پیانو‌ را دارم و به دنبال DVD های آموزشی هستم میتونید راهنمایی بفرمایید . چون در یادگیری بصورت دیداری _شنیداری قویتر هستم به دنبال فایل آموزشی بصورت صوتی _تصویری هستم تا کتابی برای مطالعه و یادگیری

    پاسخ
  • گیتار تدریس میکنم
    دستتون درد نکنه که رایگان گذاشتین مطالبتون رو

    پاسخ
  • با سلام.
    استاد بزرگوار ممنون از مطالب جالب و کاربردی تان.
    در صورت امکان یک منبع مفید برای آموزش ارف به کودکان معرفی نمایید.
    با سپاس.

    پاسخ
  • سلام ترتیب یادگیری این موارد باید چگونه باسد برای موسیقی کلاسیک غربی
    تئوری- هارمونی- آکورد شناسی- کنترپوان- ارکستراسیون- فرم شناسی- و…
    ممنون

    پاسخ
  • سلام .
    ببخشید میشه لطف کنید یکم گسترده تر درمورد تعداد ضرب ها در هر نت و سکوت ها بگید؟ ممنون میشم اگه بیشتر توضسح بدین

    پاسخ
  • متشکرم از شما به خاطر اطلاعات خوبی که رایگان در اختیار ما گذاشتین

    پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشی خدمت شما عزیزان بنده مدتی پیش یک ترومپت خریدم خیلی دوست دارم بتونم یک روزی با آن در تعزیه خوانی استفاده کنم درحد صدا در آوردن وچندتا آهنگ دست پا شکسته کمی بلدم خواهشن راهنمایی کنید چطور میتونم با استادان ترومپت تعزیه ارتباط برقرار کنم

    پاسخ
  • سلام
    راهی هست که مثلا بجای حرف ها و کلمات گفتاری بشه یک اکورد و یا (دو. ره . می ). فا گذاشت و اهنگش رو ساخت؟
    مثال : ( ای ایران ای مرز پر گوهر ) که بجاش این الفبا رو میاریم ( اجرا کنیم) :
    E.B–E.B-B.C.D.C.B

    پاسخ
  • سلام وسپاس از سایت خوبتون
    من18سالمه وخیلی به ویولن علاقه دارم و2جلسه هم به عنوان مهمان سرکلاس رفتم ولی هنوز ساز نخریدم ولی استاد اموزشگاه بهم پیشنهاد داد که کمانچه بخرم چون اینطوری هم کمانچه وهم ویولن یادمیگیرم.باید بگم که اصلا تواین جلسات هیچی نفهمیدم وبحث اصلی که نت هابود فقط 10دقیقه طول کشیدواصلا برام مفهوم نبود میشه لطفا یک سایت یامرجعی بهم معرفی کنین که خیلی ساده ودقیق توضیح بده وکامل باشه مثل آرشه کشی-نت ها-خط های حامل و….
    ممنون خسته نباشین

    پاسخ
  • سلام
    سپاسگزارم

    پاسخ
  • سلام و درود فراوان خدمت شما آقا یا خانم saziha
    بسیا ر سپاسگزارم از این صفحه مملو از اطلاعاتتون. خیلی آموزنده و با نظم خاصی درست شده و کمک زیادی به مبتدی و غیر مبتدی میکنه.
    براتون سلامتی و موفقیت فراوان خواهانم.
    با احترام
    فرزاد

    پاسخ
  • سلا م خیلی عالی بود

    پاسخ
  • ایا در 50 سالگی میشه تنبور یاد گرفت

    پاسخ
  • سلام من 34 سالمه خیلی دوست دارم ساز قوپوز رو یاد بگیرم ولی شوهرم اجازه نمیده کلاس برم
    چطور میتونم خودم توی خونه یاد بگیرم با توجه به اینکه هیچی از این ساز بلد نیستم

    پاسخ
  • درود بر شما
    مثل اینکه لینک کتابهایی که گذاشتین مشکل داره من نتونستم دانلود کنم ممکنه لینک ها رو اصلاح کنین یا کتابها رو برای من ایمیل کنین لطفا؟

    پاسخ
  • امیرحسین
    آبان 9, 1400 6:52 ق.ظ

    با سلام انقد آموزش و مطالب خوب و فراگیر بود دلم نیومد کامنت نزارم و تشکر نکنم ازین زحمت و وقتی که برای تهیه این آموزش گذاشتید امیدوارم موفق باشید و زندگیتون سرشار از سلامتی باشه

    پاسخ
  • محمد حسین فخیمی
    فروردین 3, 1401 7:43 ق.ظ

    سلام استادان گرامی
    اینجانب ۷۷ساله و علاقه به فراگیری موسیقی دارم چون از شنیدن موسیقی به وجد میایم وانرژی بسیار میگیرم و لی تصور میکنم برای فراگیری کمی دیر باشد
    بدنبال یکی از سازهای ساده برای شروع میگردم بنظر خودم سه تار یکی از سازهایی باشد که با توجه به همه جوانب برایم مناسب باشد.
    باتوجه بمراتب فوق خواهشمندم مراراهنمایی فرمایید.ارادتمند فخیمی

    پاسخ
  • سلام ممنونم از توضیحاتی که در این باره دادید
    آیا برای ساز ویالون نیاز هست که کلاس بلز برویم؟

    پاسخ
  • عالی فوق العاده زیبا

    پاسخ
  • آرش کاظمی
    اسفند 2, 1401 12:45 ب.ظ

    سلام راهنمایی میفرمایید نت خوانی بصورت حضوری که فکر میکنم تاثیر بیشتری در یادگیری داره رو چگونه و کجا آغاز کنم البته کم و بیش آشنا هستم ولی چون مثل زبان فراره زود فراموش میکنم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست