خانه / سایت آموزش آهنگسازی و تنظیم / مهم ترین اصول آهنگسازی که برای شروع حرفه ای باید بلد باشید
اصول آهنگسازی حرفه ای

مهم ترین اصول آهنگسازی که برای شروع حرفه ای باید بلد باشید

آهنگسازی

نوشتن موسیقی برای اولین بار ممکن است کار دلهره آوری بنظر برسد. با در نظر گرفتن مواردی مانند ملودی،هارمونی و ریتم، شما میخواهید از کجا شروع کنید؟ یک ویژگی فوق العاده از آهنگسازی این است که فقط یک راه برای نوشتن موزیک وجود ندارد بلکه چندین روش برای انجام اینکار وجود دارد. به شخصه یادگیری ورد آموزش اکسل آموزش افترافکت را نیز پیشنهاد می کنم هر چند خیلی ضروری نیستند.

یک راه برای شروع، استفاده از برنامه های کامپیوتری مثل GarageBand یا Band in a Box است، اما در اینجا ما راهی را بیان میکنیم که نیاز به استفاده از نرم افزارهای گران قیمت ندارد.

حتما بخوانید: آموزش 24 نکته مهم که چگونه به یک آهنگساز خوب تبدیل شویم؟

مواد مورد نیاز

  • چیزی که ایده هایتان را ضبط کند مثل ضبط کننده کاست، ضبط کننده مینی دیسک و میکروفون داخلی در کامپیوترتان
  • چیزی برای یادداشت برداری کردن از ترکیبتان مثل یک کاغذ موزیک ومداد و یا یک برنامه ی نوتیشن موزیک مثل Sibelius

آماده سازی:

به تعدادی از آهنگهای مورد علاقه تان گوش کنید و ببینید که آیا میتوانید بعضی از الگوهای مهم موسیقی را تشخیص دهید. آیا ریتم ملودی تکرار میشود؟ این آهنگ چه احساس و خلق و خویی در شما ایجاد میکند؟ آیا بخش های کنتراست در آن وجود دارد؟ چندتا؟ این بخش ها چقدر طول میکشند؟ و…

گام اول: سبک

تصمیم بگیرید که دوست دارید چه سبک موزیکی بنویسید، مثلا کلاسیک، راک، جاز یا فولک. در مورد گام موسیقی، ابزار و خلق و خو فکر کنید. برای گرفتن بعضی ایده ها، به تعدادی از قطعات موزیک انتخابیتان گوش کنید. این قطعه چه ترکیبی از عناصر موسیقیایی دارد که با آن رده متناظر است؟ بخش مورد علاقه تان چیست و چرا؟ مسیر اولیه تان را برای ترکیب مشخص کنید. آیا قطعه ی شما متن ترانه هم دارد؟

 


اف ال استودیو

توی این پک فوق العاده، آهنگسازی دیجیتال، ضبط، تنظیم، میکس و مسترینگ رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان آهنگساز حرفه ای و معروف شو!


 

گام دوم: فرم

در مورد فرم آهنگسازی تان تصمیم بگیرید. بیشتر ترکیب های موسیقی از قسمت های یکسان-بخش های تکراری- یا فرم های متفاوت از یکدیگر-قسمت ای متضاد- تشکیل میشوند. ترکیب شما چقدر طول میکشد؟ چند قسمت دارد؟ فراموش نکنید که هر سبک موسیقی، فرم های متداول خود را دارد. شما میتوانید به یکی از فرم های موجود بپیوندید یا اینکه فرم خود را بسازید.

توجه: ساختار یک آهنگ انواع مختلفی داره که بر اساس تقسیم بندی می شه اون رو به 5 دسته تقسیم کرد:

  • Verse-Chorus-Bridge
  • Verse-Chorus
  • Verse-Lift-Chorus
  • “AABA” Formula
  • “AAA” Formula

گام سوم: ایده هایتان را بسازید

از ضبط کننده های صدا، کامپیوتر، مینی دیسک و… برای ضبط بعضی ایده هایتان استفاده کنید. از صدایتان استفاده کنید! ملودی های کوچک را بخوانید. اینکار را حداقل برای 10 دقیقه انجام دهید. هر آهنگی که دوست دارید آزادانه بزنید و بخوانید، در این مرحله لازم نیست کامل یا آماده ی اجرا باشید. هیچ کس غیر از خود شما آن را نمیشنود.پس این را دنبال کنید ! برای ساخت ایده سعی کنید نرم افزارهای آهنگسازی یا برنامه هایی مثل افترافکت ورد و اکسل هم برای چینش نوت ها بلد باشید. اما از بین اینها ما فقط برنامه کیوبیس را پیشنهاد میکنیم که در همین صفحه تبلیغش را می بینید.

گام چهارم: اولین موتیف موزیک

-موتیف کوچک‌ترین واحد دارای مفهوم در موسیقی است-به صدای ضبط شده دوباره گوش کنید. آیا ایده ای به ذهنتان میرسد که موسیقیتان را گسترش دهید؟- به یاد داشته باشید که پیشرفت ملودی یاآکورد شما در این حال، طولانی یا پیچیده نیست. ببینید که میتوانید این را روی کاغذ یادداشت کنید. موتیف را با ابزار موسیقیتان بنوازید. به موتیف زیر توجه کنید:

Enlarge and Listen

گام پنجم: موتیف را اصلاح کنید

حالا به موتیف خود توجه کنید،میخواهید با آن چکار کنید؟ شما چند گزینه دارید: میتوانید آن را گسترش دهید، آنرا کوتاه کنید، آنرا به عقب برگردانید، آنرا تکرار کنید یا تغییرات جزئی و کلی در آن شکل دهید. با اینکار میتوانید یک عبارت موسیقی از موتیفتان ایجاد کنید. به عبارتهای موسیقی زیر توجه کنید:

Enlarge and Listen

Enlarge and Listen

گام ششم: بخش کانتراست

تقریبا در تمام سبک های موسیقی یک بخش کنتراست-متضادی- وجود دارد که با ارائه ی موارد جدید به گوش، به قطعه موسیقی هیجان میبخشد. برای نوشتن بخش متضاد، گام های 4 و 5 را تکرار کنید. به یک ریتم متفاوت فکر کنید و موتیف های اصلی را تکرار نکنید. آیا این بخش باعث حرکت و جنب و جوش در ملودی شما میشود یا حالت متفاوتی در شما ایجاد میکند؟ به بخش کنتراست زیر توجه کنید:

Enlarge and Listen

گام هفتم: همه ی اینها را کنار هم قرار دهید و به هم متصل کنید

در این قسمت از فرایند ترکیب، شما بخش هایی را ایجاد کردید، حال اینها را چگونه در قطعه ی خود تنظیم میکنید؟ به فرم اصلی خود فکر کنید. آیا چیزی که شما نوشته اید با مفهوم اولیه تان مطابقت دارد؟ آزادانه تغییرات خود را اعمال کنید. آیا قطعه شما کامل است یا لازم است یکی دیگه بنویسید؟ پایان قطعه چگونه است؟ دوست دارید که چه چیزی به آن اضافه کنید؟ آیا لازم است که یک بخش پیانو به آن اضافه کنید؟ آیا لازم است که یک بخش هارمونی برای ابزار یا خواننده متفاوت بنویسید؟ توجه کنید که لازم نیست تئوری خیلی زیادی در مورد نوشتن آکوردها در موسیقی بدانید.

حالا به ترکیب نهایی زیر گوش کنید:

Enlarge and Listen

حتمابخوانید: آموزش گام به گام و تصویری آهنگسازی الکترونیک به‌ صورت اصولی

هر گونه سوال یا نظری راجب اصول آهنگسازی دارید در بخش نظرات با سازی ها و سایر هموطنان مطرح نمایید.

حتما بخوانید!

9 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست