خانه / آموزش ارگ بصورت آنلاین / مطالب آموزشی ارگ یا کیبورد / ساز کیبورد چیست؟ معرفی کامل+تصاویر
کیبورد

ساز کیبورد چیست؟ معرفی کامل+تصاویر

کیبورد

یکی از سازها در موسیقی می باشد  که نواختن ان به وسیله اهرم صورت می گیرد تفاوت عمده ای که بین کیبورد های فعلی با کیبورد های قبلی است این است که این کیبورد ها تنها ساز نیستند و بلکه مجموعه ای از موسیقی و ساز های مختلف اند و این خصوصیت یکی از مهم ترین مزیت های این نوع ساز می باشد  شاید دلیل اینکه این ساز بیشتر در مجالس استفاده می شود همین متنوع بودن ساز ها می باشد . 

ساز کیبورد

 

 

معرفی کیبورد ها

کیبوردها با نیروی الکتریکی کار میکنند، و زمانی که کلیدی فشرده میشود، نت ها به صورت دیجیتالی تولید میشوند. نت ها میتوانند برای مدت زمان نامحدودی امتداد یابند.کیبورد ها معمولا قابل حمل هستند. نیازی به تیون (کوک) کردن ندارند و در انواع مختلفی از لحاظ اندازه و کیفیت موجودند.از کیبورد ها می توان برای ایجاد صدای سازهای مختلف استفاده کرد، سازهایی مانند پرکاشن ها، سازهای بادی یا حتی سازهای زهی.

در تصویر زیر ترتیب شستی ها را می بینید که در زیر در مورد  این نوع ساز به طور کامل گفته می شود .

ترتیب شستی‌ها در سازهای صفحه‌کلیددار

ترتیب شستی‌ها در سازهای صفحه‌کلیددار

 

 

سمپل:

سمپل یا نمونه، به صدای ضبط شده‌ای گفته می‌شود که یا به وسیله میکروفون ضبط می‌شود، یا به وسیله اتصال کامپیوتر به کیبورد صدا ضبط می‌شود. در کیبوردهای قدیمی کمتر امکان سمپلگیری وجود دارد، و بدین معنا است که اگر بخواهیم یک ریتم ۶/۸ ایرانی بسازیم، باید با درام کیت‌های فابریک خود دستگاه این کار را انجام دهیم که چیز خوب و قابل قبولی نمی‌شود. اما اگر کیبورد سمپلر باشد، می‌توانیم سمپل‌های ضرب یا تنبک را وارد کیبورد نماییم و یک ریتم خوب و قابل قبول داشته باشیم.

 


کیبورد

توی این پک فوق العاده، استاد جلیل سجاد، نواختن ارگ رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان یک کیبورد نواز حرفه ای شو همه رو انگشت به دهان کن!


 

سمپل‌گیری فقط برای ریتم نیست و برای صداهم استفاده می‌شود.

ویژگی‌های کیبورد

اتصال به کامپیوتر، اتصال به بلندگو، اتصال به پدال پیانو، اتصال میکروفون، قابلیت تنظیم حساسیت کلاویه، کم و زیاد کردن نور صفحه نمایش (مختص کیبوردهای جدید)، تنظیم سرعت ریتم، ریتمسازی و ویرایش ریتم (اکثر کیبوردها)، صدا سازی (اکثر کیبوردها)، ضبط و سکوئنس آهنگ، بالا و پایین بردن گام آهنگ، جابجایی اکتاوها، دسترسی همزمان به صدها ریتم و صدا، کتاب آهنگ (ذخیره‌سازی اطلاعات آهنگ‌ها برای سریعتر شدن نوازندگی. کیبوردهای قدیمی فاقد این قابلیت هستند).

اما كيبورد ها در چهار نوع دارند :

 

1- سينت سازر synth sizer

سينت سازر مخصوص صدا سازي است و قدرتش و امكاناتش در صدا سازي بيشتر می باشد ودر ساخت صدا كاربرد دارد.

سينت سازر synth sizer

 

2- سكووانسر sequencer

سكووانر , مخصوص اهنگ سازي است و قدرت و امكاناتش در اهنگ سازي بيشتر مي باشد.

3-ارنجر arranger

همانطور كه از اسمش پيداست كارش چيدمان و اماده سازي نواختن است . و داراي سرعت عمل بيشتري براي اجراي زنده است كه با يك كيبورد ارنجر ميتوانيد يك اهنگ كامل را بنوازيد

 

ارنجر arranger

 

4- ميدي كيبورد midi keyboa

ميدي كيبورد , خودش به تنهايي كاري انجام نمي دهد و با اتصال به كامپيوتر روي نرم افزار هاي اهنگ سازي مناسب ميشود با آنها  نواخت و در نرم افزار مخصوص ضبط كرد

ميدي كيبورد midi keyboa

 

نکته مهم! کیبورد را به صورت اصولی، بدون کلاس و خیلی سریع با این بسته آموزشی فوق العاده یاد بگیرید!

 اجزاء ساز کیبورد

کیبورد موسیقی : کلیدهای سیاه و سفید به شیوه پیانو که نوازنده می فشارد و در نتیجه به سوئیچ ها متصل می شوند و ماشه ها یک نت الکترونیک را توسط آن پخش می کنند. اکثر ارگ ها از یک مدار کاهش مقدار سیم کشی مورد نیاز استفاده می کنند.

رابط کاربری نرم افزاری : یک برنامه (که معمولا در یک چیپست کامپیوتری جاسازی می شود) که تعامل کاربری بین کلیدهای کنترل و منوها را مدیریت می کند و به کاربر و نوازنده اجازه انتخاب تن صداها (مانند پیانو، ارگ کلیسا، فلوت، درام کیت و غیره) را می دهد. همچنین امکان انتخاب افکت ها مانند (ریبورب، اکو، تلفن ها و سوستین) و سایر ویژگی ها (مانند جابجاسازی، ماشین درام الکترونیک) را می دهد.

تنظیم کننده موسیقی کامپیوترییک برنامه نرم افزاری که ریتم و آکوردها را با دستورات کامپیوتری شده نوعی MIDI تولید می کند.

چیپست صدا / صدا ساز : یک ماژول صدای الکترونیک یا سینتی سایزر موسیقی بصورت معمول حاوی یک مدار یا چیپست یکپارچه است که قادر به دریافت فرمان های MIDI و تولید اصوات است.

آمپلی فایر و اسپیکر : یک آمپلی فایر اصوات از بم تا میانی است که اسپیکرها صداها را تقویت می کنند که شنونده بتواند آنها را بشنود.

درمطالب بالا در موردساز کیبورد صحبت کردیم درصورت آشنایی بیشتر با ساز کیبورد به این لینک مراجعه کنید

در زمان استفاده از کیبورد باید به این نکات توجه کنید: هنگام نواختن به هیچ عنوان دست ها بهم نخورد ، انگشتان از روی کلید بلند نشوند وفقط به سمت پایین فشرده شوند ، سعی کنید هنگام کار با این وسیله از قبل همه چیز را درموردش یاد گرفته باشید و تسلط کامل بر روی آن داشته باشید و همزمان تنها یک نت را به سمت پایین فشار دهید .

ارگ-کیبورد

حتما بخوانید!

2 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست