خانه / آموزش آواز (گام به گام) / مطالب آموزشی آواز خوانی / 10 ترفند بسیار ساده برای اینکه صدای خوانندگی سالمی داشته باشیم
آواز

10 ترفند بسیار ساده برای اینکه صدای خوانندگی سالمی داشته باشیم

آواز

برخی از افراد ساعت‌ها وقت را در باشگاه صرف رسیدن به تناسب اندام می‌کنند. ولی چه کسی بیشتر از خوانندگان و بازیگران نگران صدایش است؟ به گفته نورمن هوگیکیان در دانشگاه سیستم سلامت میشیگان باید مراقب صدایتان باشید.

به گفته نورمن هوگیکیان:« صدایتان، سفیر شما در دنیای بیرون است. شخصیت و احساسات شما را به تصویر می‌کشند. مردم براساس صدایتان شما را ارزیابی می‌کنند پس باید در حین صحبت کردن یا آواز خواندن به شنیده‌های دیگران فکر کنید. مشکلات صدایی، اثر شگرفی روی زندگی شما دارند».

طبق گزارش آکادمی بیماری‌های گوش و حلق و بینی در حدود 7 میلیون آمریکایی به نوعی اختلال صدایی مبتلا هستند.

هوگی کیان و همکاران 10 نکته‌ی زیر را برای روی فرم نگه داشتن صدایتان ارائه کرده‌اند:

 


avaz

توی این پک فوق العاده، استاد فرهاد فراهانی، آواز، تحریر و صداسازی رو جوری بهت یاد میده که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! در کمترین زمان خواننده حرفه ای شو و همه رو انگشت به دهان کن!


 

  1. آب بنوشید تا بدنتان به خوبی آبرسانی شود و از مصرف الکل و کافئین، اجتناب کنید. تارهای صوتی شما خیلی سریع به لرزش در می‌آیند و توازن آبی مناسب به روغنکاری و تنظیم آنها کمک می‌کند. نکته مهم: غذاهای حاوی مقدار زیاد آب هم مثل سیب، گلابی، هندوانه، هلو، خربزه، انگور، آلو، فلفل زنگوله‌ای و سس سیب از نظر آبرسانی به بدن، عالی هستند.
  2. هر روز به خودتان «چرت صوتی» بدهید به ویژه در مواقعی که زیاد از صدایتان استفاده کرده‌اید. برای مثال معلمان نباید در اوقات فراغت بین کلاسها صحبت کنند و بهتر است تا در طول صرف ناهار آرام بمانند و با همکاران بحث نکنند.
  3. سیگار نکشید، یا اگر قبلاً می‌کشیدید دیگر ترکش کنید. سیگار کشیدن، خطر ابتلا به سرطان حنجره را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و استنشاق دود سیگار (یا سیگاری غیرمستقیم) هم می‌تواند باعث تحریک تارهای صوتی شود.
  4. از صدایتان بد استفاده نکنید. فریاد یا جیغ نکشید و در مکان شلوغ برای بلند حرف زدن تلاش نکنید. اگر گلویتان حس خشکی یا خستگی دارد، کمتر از صدایتان استفاده کنید. خستگی صدا نشانه تحریک شدگی تارهای صوتی شماست.
  5. به عضلات گلو و گردن خودتان حتی در هنگام خواندن نوت های زیر و بم هم استراحت دهید. برخی از خوانندگان در حین خواندن نوت های زیر، سرشان را بالا می‌گیرند و در حین خواندن نوت های بم هم سرشان را به پایین خم می‌کنند. به گفته روزنبرگ:« نوت های زیر روی سقف و نوت های بم روی کف هستند. با گذشت زمان هزینه این قضیه را خواهید پرداخت». این هزینه در قالب عضلات صوتی محدود شده و ایجاد محدودیت‌های بیشتر برای رنج صوتی است.
  6. به صحبت روزمره توجه کنید. حتی خوانندگان خوب هم در حین صحبت کردن آسیب می‌بیند. بسیاری از خوانندگان ماهر مراقب عادت‌های سالم در حین تکلم نیستند بعلاوه به گفته هرست:«بسیاری از افراد از جمله خوانندگان در حین صحبت کردن جریان تنفس زیادی دارند».
  7. گلویتان را زیاد صاف نکنید. هنگامیکه گلویتان را صاف می‌کنید، تارهای صوتی خودتان را محکم به هم می‌زنید. اگر زیاد این کار را انجام دهید به تارها صدمه زده و آنها را فرسوده می‌کنید. برای پاک کردن آنها از یک جرعه آب یا بلعیدن یک لقمه استفاده کنید. اگر خیلی گلویتان را صاف می‌کنید برای تشخیص بیماری‌هایی مثل رفلاکس معده یا آلرژی و مشکلات سینوسی به دکتر مراجعه کنید.
  8. هنگامیکه بیمار هستید، از صدایتان غافل نشوید. هنگامیکه به خاطر سرماخوردگی یا عفونت، خسته هستید، حرف نزنید. بگذارید صدایتان با شما حرف بزند.
  9. در حین صحبت در جمع برای گروهی بزرگ از افراد در فضای بیرون از آمپلی‌فایر استفاده کنید تا دیگر نیازی به فریاد زدن پیدا نکنید.
  10. خانه و محل کار را مرطوب نگه دارید. رطوبت برای صدا خوب است.

به گفته پژوهشگران، گرم کردن صدا فقط مخصوص خوانندگان نیست و قبل از ورزش هم، گرم می‌کنیم پس قبل از تکلم هم به گرم کردن صدا فکر کنید. گرم کردن‌های ساده و روزانه:

  1. لرزاندن لب یا زبان در هنگام صبح را انجام دهید (حین دوش گرفتن یا رانندگی هم می‌توان این کار را انجام داد) تا از جریان هوا و نفس بهتر استفاده کنید.
  2. آرام زمزمه کنید تا صدایتان در هنگام صبح گرم شود.
  3. حتی قبل از گرم کردن‌های پیچیده‌تر مثل خواندن گام‌های صوتی، اول گرم کردن ساده را انجام دهید.
  4. در طول روز این تمرینات را انجام دهید تا تنش ماهیچه‌ای گردن، شانه‌ها و فک، کاهش یابد.
  5. در انتهای روز، صدا را با فعالیت‌های صوتی مشابه، خنک کنید.

چطور صدای خود را برای آواز بهتر تربیت کنیم؟ چند نکته ساده و مهم

چند تکنیک ساده برای اینکه با صدای بلندتر و واضحتر آواز بخوانیم

حتما بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست